Skip to main content

Start en selvhjælpsgruppe


Vil du være frivillig igangsætter af en ny selvhjælpsgruppe?

Alle selvhjælpsgrupper igangsættes af frivillige, som brænder for både fællesskaber og den gruppe, de deltager i. Medmenneskeligheden driver værket. Frivilligcentret hjælper gerne nye frivillige med at starte en ny selvhjælpsgruppe.

De frivilliges opgave er at skabe en god ramme for, at deltagerne kan dele deres livserfaringer. Igangsætterne er ikke professionelle. De er ikke behandlere. Her er det livskundskab og medmenneskelighed, der tæller frem for eksamenspapirer. Igangsætterne er medmennesker, der sætter tonen og tempoet for udvikling i gruppen. De fleste igangsættere sætter også deres egen livserfaring med gruppens emne i spil, og der vil som regel være to frivillige i en gruppe.

Alle frivillige gruppeledere skal gennemgå et introduktionskursus. Som frivillig igangsætter bliver du også en del af et fællesskab for igangsættere af selvhjælpsgrupper og netværksgrupper. Grupperne er selvstændige enheder, men bliver altså en del af Selvhjælp Rudersdal. Frivilligcentret tilbyder:

  • Supervision til gruppeledere ved frivillige psykologer. Se her
  • Erfaringsudveksling med andre igangsættere af selvhjælp
  • Mulighed for at deltage i inspirationsaftner, temadage, foredrag og kurser i Frivilligcentret
  • En meningsfuld opgave, hvor du hjælper andre.
  • Et samarbejde med andre frivillige, der brænder for det samme som dig
  • At blive en del af det frivillige miljø i Rudersdal

Frivilligcenter Rudersdal hjælper nye grupper i gang og giver sparring og hjælpe med at rekruttere deltagere eller flere igangsættere. Hvis du er interesseret i at være med til at starte selvhjælp i Rudersdal er du mere end velkommen til at kontakte centerleder Lisbeth Eckhardt-Hansen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 4589 0056.


Antal visninger 3078

Mere infoHvad er selvhjælp?

Selvhjælpsgrupper er hverken terapi eller behandling. Styrken ligger i det fællesskab, der opstår, når mennesker i samme situation mødes og udveksler erfaring med hinanden. Selvhjælp betyder ikke, at du bare skal hjælpe dig selv. Det betyder, at du sammen med ligesindede finder kræfter og energi til at blive stærkere og hele med opbakning fra andre. 

Læs mere