Skip to main content

Frivillighedens mange ansigter


plakat

Udstilling til markering af Frivillig Fredag - fernisering 28. september

Ideen til udstillingen "Frivillighedens mange ansigter" opstod en dag i Frivilligcentret, hvor forskellige frivillig dagen igennem havde været forbi og hente kopier, booke lokale, hente roll-up og gør klar til næste arrangement. Samtidig kiggede de også ind og fortalte om hvad der optog dem lige nu: En var ved at planlægger sommertur for en gruppe flygtninge/indvandrere, en havde lige været ude og sætte en røgalarm op, en var ved at gøre klar til det næste café-arrangement med kaffe og foredrag, en anden manglede frivillige og den sidste aftale et sparringsmøde om ideer til at finde nye frivillige.

Bag alle disse aktiviteter ses rigtig mange forskellige frivillige, som lægger fantastisk meget energi, tid, kræfter og engagement i at lave frivilligt arbejde. De får ikke løn, men gør det fordi det giver rigtig meget mening for dem de hjælper og ikke mindst for dem selv.

I anledning af Frivillig Fredag synes Frivilligcenter Rudersdal, at det er på sin plads at takke og hylde alle de mange frivillige her i kommunen med en portrætudstilling.

Udstillingen består af en serie portrætter af 35 frivillige i to farvenuancer. En serie i blåt, inspireret af farverne i Frivilligcentrets logo og en serie i rødt, der er udarbejdet som et modsvar til de kolde nuancer.  28 af portrætterne er samlet i en plakat med titlen: Frivillighedens mange ansigter.

Grafisk designer Marina Winkel, der har stået for udformningen af portrætterne, siger om processen:

”Portrætterne er inspireret af Andy Warhols farvemættede ikoniske popkunst. Portrætmesteren og popguden skabte en hel ny genre i efterkrigstiden og hans portrætkunst er klassisk, især Marilyn Monroe portrættet kender de fleste. Jeg har arbejdet intenst med formsproget og på trods af, at det er lavet på computer, er det en lang og kompliceret proces at manipulere foto, skabe abstrakte former og få farveklangene til at harmonere

I forbindelse med Rudersdal Kommunes Frivilligfest på Frivillig Fredag, afholdes der fernisering på udstillingen. Det foregår fredag den 28. september kl. 17.45 i Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B i Holte.

Bestil en gratis billet til Frivilligfesten her: https://www.rudersdal.dk/nyheder/kom-til-aarets-frivilligfest

Senere på efteråret flyttes udstillingen til Frivilligcentrets lokaler.

Kunstner: Grafisk designer Marina Winkel.

Idé: Lotte Hassing

Frivilligcenter Rudersdal 2018.