Skip to main content

Konference: Rudersdal mod Ensomhed

Kom med. Lad os tale om ensomhed. Lad os stå sammen om at knække kurven.

Den 12. oktober kl. 14 - 18 i Kultursalen på Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246 A, Holte

Vil du være med til at knække ensomhedskurven i Rudersdal?

På denne gratis konference taler vi om ensomhed. Vi taler om hvordan grupper, foreninger, skoler og organisationer kan tilrettelægge aktiviteter, der forebygger og bekæmper ensomhed i Rudersdal. Vi taler om hvad man ikke skal gøre og om det, der virker – uanset om det er sårbare børn og unge, voksne i sårbare positioner eller ældre.

En ud af otte danskere er ramt af ensomhed. Det er alt for mange mennesker, og antallet har været stigende igennem en årrække. Langvarig ensomhed kan medføre alvorlig mistrivsel for den enkelte, og på samfundsniveau har det også store konsekvenser.

Den nye nationale strategi mod ensomhed vil halvere ensomheden frem mod 2040.

Lad os gå foran i Rudersdal. Lad os tale om ensomhed og bryde tabuerne ned. Lad os stå sammen mod ensomhed.

Hvem kan være med på konferencen?
Konferencen er for alle, som vil være med til at tale om ensomhed, herunder borgere, frivillige, sociale foreninger, idrætslivet, kulturlivet, skoler og kommunale institutioner.

Tilmeld dig NemTilmeld 

Konference_Ensamhed-Mathilde_Falch-Artikel-Begivenhed_2.jpg

Mathilde Falch åbner konferencen med en mini-fortællekoncert. Mathilde Falch kan som få nedbryde tabuer om mistrivsel og psykisk lidelse med sin gribende, personlige og ærlige sange og fortællinger om livets svære øjeblikke. I hendes teenageår udviklede hun en spiseforstyrrelse, som blev kombineret med et stof- og alkoholmisbrug og stor psykisk mistrivsel. Hun fandt sin vej ud af dette, og deler i dag sine erfaringer i musik og sange og fængslende fortællinger.

Program

13.45 Ankomst, vand og frugt  

14.00 Velkomst ved Preben Etwil, formand for Frivilligcentret

14.05 Fortællekoncert med Mathilde Falch
Mathilde Falch kan som få nedbryde tabuer om mistrivsel og psykisk lidelse med sin gribende, personlige sange og fortællinger om livets svære øjeblikke.

14.25: Hvordan ser ensomheden ud i Rudersdal?
Lene Lilja Petersen, konstitueret områdechef, Social Indsats, Rudersdal Kommune præsenterer fakta fra sundhedsprofilen og faglige pejlemærker og visioner for socialområdet.

14.45 Film om ensomhed

14.50  Vi skal tale om ensomhed
Ea Skibsted Nielsen, udviklingskonsulent i Røde Kors, National Afdeling taler om at bryde tabuer ned med afsæt i den nationale ensomhedsstrategi.

15.10 Salen taler om ensomhed

15. 20 Ensomhed i fritidsfællesskaber
Simone Bodholdt, projektchef med ansvar for ensomhed i Mary Fonden præsenterer en ny undersøgelse af ensomhed i fritidsfællesskaber og nye metoder til at opspore ensomme unge.

15.45 Kaffe og kage

16.00 Unge spor i Kultursalen
Julie Amanda Jakobsen, projektleder i Ventilen deler erfaringer med at gøre unge mindre ensomme. Hør hvad der karakteriserer gruppen og få inspiration fra Ventilen, der forebygger og afhjælpe ensomhed i 22 byer. Undervejs taler deltagerne om lokale erfaringer med unge og ensomhed.

16.00 Senior spor i Per Kirkeby
David Vincent Nielsen, Ensomhedskonsulent i Ældre Sagen taler om ensomhed blandt seniorer, som er et voksende problem i Danmark, og hvad der skal til for at vende udviklingen. Deltagerne på sporet involveres i samtaler om hvad vi gør i Rudersdal.

 16.45 Lokale parter aflægger vidnesbyrd
Stine Hviid Madsen, Afdelingschef i Væksthuset
Peter Bennett, Udviklingskonsulent i DGI Nordsjælland
Nada Naanaah, formand for Dansk-Syrisk Kulturforening
Anette Vendelbo, bestyrelsesmedlem i Kræftens Bekæmpelse
Lisbeth Eckhardt-Hansen, leder Frivilligcenter Rudersdal.

17.15 Salen taler om ønsker til politikerne

17.25 Politisk panel
Knud Skadborg, konservativ, formand for Kultur- og Fritidsudvalget
Anette Maj Billesbølle, socialdemokrat, Handicaprådet
Christoffer Emil Jexen Enhedslisten, formand Folkeoplysningsudvalget
Khaled Mustapha, Lokallisten, formand Ung i Rudersdal, næstformand Social og Sundhedsudvalget
Anika Ree, Venstre med i Social- og Sundhedsudvalget
Jacob Netteberg, Radikale Venstre og med i Social og Sundhedsudvalget

18.00  Tak for i dag

Konference_Ensamhed-Jannie_Nørregaard_Rasmussen-Artikel-Begivenhed.jpg

 

Moderator er Jannie Nørregaard Rasmussen fra konsulentvirksomheden Tænksomhed. Jannie er også konsulent i Nyborg Kommune og bestyrelsesmedlem i det lokale frivilligcenter. Hun har arbejdet med ensomhed siden 2017, sidder i koordinationsgruppen i Folkebevægelsen mod Ensomhed og underviser hos Center for Frivilligt Socialt Arbejde.

 

Du får ny viden fra

Konference Ensamhed Lene Lilja Petersen Artikel Begivenhed Lene Lilja Petersen, konstitueret områdechef, Social Indsats, Rudersdal Kommune præsenterer fakta fra sundhedsprofilen og faglige pejlemærker og visioner for socialområdet.

Ea Skibsted Nielsen, udviklingskonsulent i Røde Kors, National Afdeling. Røde Kors har været en af drivkræfterne i Den Nationale Ensomhedsstrategi

Konference_Ensamhed-David_Vincent_Nielsen-Artikel-Begivenhed.jpg

David Vincent Nielsen, ensomhedskonsulent i Ældre Sagen, som har været den anden drivende kraft i Den Nationale Ensomhedsstrategi

Konference_Ensamhed-Julie_Amanda_Jakobsen-Artikel-Begivenhed.jpg

Julie Amanda Jakobsen, udviklingskonsulent i Ventilen, som er en landsdækkende frivillig organisation, der forebygger og afhjælpe ensomhed blandt unge ved at skabe viden og debat om unge og ensomhed og drive tilbud til unge i 21 byer.

Konference Ensomhed Simone Bodholdt Artikel Begivenhed Simone Bodholdt, projektchef for ensomhed i Maryfonden fortæller om en ny undersøgelse om ensomhed i fritidsfællesskaber og om de første erfaringer om at opspore ensomme unge i samarbejde mellem civilsamfundet og 3 kommuner.

Du møder en række lokale parter, som deler erfaringer med ensomhed i idræts- og kulturlivet, samtalegrupper i frivilligcentret, integrations- og patientforeninger, skoler og Væksthus og aktivitetscenter for psykisk sårbare.

Politikere fra kommunalbestyrelsen er klar til den afsluttende debat.

Knud Skadborg, konservativ og formand for kultur- og fritidsudvalget


Anette Maj Billesbølle, socialdemokrat og med i bl.a. Handicaprådet


Christoffer Emil Jexen Enhedslisten og formand for Folkeoplysningsudvalget

Konference Ensamhed Khaled Mustapha Artikel Begivenhed
Khaled Mustapha, lokallisten og formand for Ung i Rudersdal og næstformand i Social og Sundhedsudvalget

Konference_Ensamhed-annika-Artikel-Begivenhed.jpg
Annika Ree, Venstre med i Social- og Sundhedsudvalget

Folkemøde jacob netteberg Artikel Begivenhed 2
Jacob Netteberg, Radikale Venstre


Kom med 
Kom med hvis du vil være klogere på ensomhed og på hvordan du kan holde aktiviteter, så de fremmer fællesskabet og forebygger eller afhjælper ensomhed.

Tilmeld dig NemTilmeld.

Arrangør: 

Frivilligcenter Rudersdal i samarbejde med Væksthuset, DGI Nordsjælland, Rudersdal Kulturparaply, Ældre Sagen Rudersdal, Dansk Syrisk Kulturforening, Kræftens Bekæmpelse Rudersdal, Røde Kors Søllerød, Danske Handicaporganisationer Rudersdal, Bedre Psykiatri Lyngby-Rudersdal, SIND Rudersdal, Aktive Birkerød Seniorer, m.fl.

Konferencen holdes med tilskud fra Foreningen Velliv.



Antal visninger 1512