Skip to main content

Vi lever, som havde vi 4 - 5 jordkloder til rådighed

Nytårsstatus fra Rudersdal Klimabevægelse.

Håber du også på en fremtid med levende natur og et klima uden sammenbrud?

Da håb ikke er nok, prøver vi i Klimabevægelsen i Rudersdal at skabe opmærksomhed om handlemuligheder. Hvis drømmen skal blive vores og vores børns og børnebørns fremtid, bliver vi nødt til at handle.

I hele 2022 har vi været aktive, mens kommunens klimahandlingsplan blev udarbejdet. Den er blevet et godt udgangspunkt for aktiviteter der nu skal gennemføres, jo før jo bedre for klimaet! Også kommunens varmeplan har vi kommenteret, trods en håbløst kort høringsperiode. Vi ønsker at sikre os en god fælles fjernvarme.

Da der både har været kommunalvalg i november 2021 og folketingsvalg i november 2022, tog vi forskellige initiativer for at råbe både vælgerne og de kommende politikere op. Blandt andet holdt vi 2 vælgermøder. der kun handlede om klimaet.

Vores forbrug er tårnhøjt her i kommunen, og det skaber CO2. Derfor har vi også stået ved butikkerne i Birkerød og uddelt gode idéer til, hvordan vi alle kan undgå spild af mad. Mad produceret til ingen verdens nytte er jo helt skørt! Butikkerne har været rigtigt gode at samarbejde med.

Hvis du gerne vil gøre noget af det samme i Holte eller Nærum, hvor vi ikke har været endnu, så kontakt os. Vi har en hel kampagne klar til genbrug☺.

Hvis du i det hele taget har gode idéer til, hvordan vi kan gøre mere for at spare på forbruget, så vil vi meget gerne høre fra dig!

Hvis I har lyst til at få besøg i jeres forening, sender vi meget gerne folk ud, der kan komme med et interessant oplæg om klimaet, og som kan lægge op til en diskussion af klimaudfordringer og dilemmaer. Vi har været på besøg i en af Hemingway-klubberne her i Rudersdal, og det gav god viden til begge parter.

Vi vil rigtig gerne høre fra folk, der vil være med til at gøre noget for klimaet – småt som stort. Vi mødes for tiden hver torsdag i lige uger, men man kan også være med til en enkelt aktivitet eller et arrangement. Læs om os på Klimabevægelsen i Rudersdal og brug kontaktinformationerne der.


Antal visninger 1388