Skip to main content

Vi stiller om til en bæredygtig fremtid

I denne weekend tog vi hul på fremtiden med et grønt, klimavenligt, miljørigtigt liv i fællesskab med andre. Foreningerne og Frivilligcentret gik sammen om omstilling på Bæredygtighedsdagen den 1. oktober på Birkerød Bibliotek.

Det blev sådan en dejlig dag med masser af klimakloge ord, bæredygtige bevægelser og højt humør. Foreningerne og Frivilligcentret inviterede borgerne til at omstille i praksis med tøjbytte, reparationer af tøj og ting. Der var tips til at bruge naturens spisekammer og rykke træningen ud i skoven og ideer til hvordan vi kan indrette vores lokalsamfund, så det at dele er menneskets første valg og livsstil.

Catwalk
Bæredygtighedsdagen sluttede med en catwalk, hvor Lone Sandberg fra Kræftens Bekæmpelse Rudersdal inviterede alle foreningerne til at præsentere dagens fedeste budskaber og dagens genbrugsguld.

Kulnatur-foreningen Skodsborg kultur natur motion har både kultur og natur på programmet året igennem i Skodsborg. Jeanett havde taget masser af gran med på scenen, fordi foreningen netop nu tager hul på at bruge gran i det sunde vinterkøkken og på gran-tour i skoven.

Skovfit.dk bruger naturen som træningslokale. Lars havde taget stokken med på scenen, fordi den er fremragende som træningsredskab og til at skabe jordforbindelse.

Kræftens Bekæmpelse Rudersdal var til stede på dagen med tøj-bytte-bod og masser af information om hvordan de arbejder med verdensmål for sundhed og trivsel. Das havde valgt at tage lyserødt med på scenen for at varme op til Lyserød Lørdag, som allerede den 8. otktober i næste uge sætter fokus på brystkræft i Holte og Birkerød.

Heart2Heart.global er ny lokalforening i Rudersdal. Heart2Heats drømmer om en verden, hvor mennesker deler goderne. Pernille havde tage røde hjerter med på scenen og en pose med genbrugsfund, der skal gives videre til en familie, der har svært ved at få budgettet til at nå rundt.

Dansk-syrisk Kulturforening har i dag været tilstede med skræddere og syersker som er med i projekt Plastikposefrit Rudersdal. Nada gik på scenen med sjove lapper på tøjet, flotte hjemmesyede poser og smagsprøver på syrisk mad.

Repair Café Rudersdal fikser ting i lokaler i Vedbæk, Holte og lige om lidt også Birkerød. Niels havde taget et multimeter med, der bruges til at diagnostisere

fejlene i alle vores elektroniske dimser.

Klimabevægelsen i Nordsjælland kom med hele to. Nanné havde en plakat med gode råd til at undgå madspild med. Plakaten hænger overalt i Birkerød - og Nanne opfordrede alle til at gå med i den nye facbookgruppe Bæredygtigt Rudersdal og dele ideer til at undgå madspild. Iver tog invitation til arrangement om hvordan vi ændret vaner, så det virkelig batter.

Frivilligcenter Rudersdal hjælper nye frivillige initiativer frem og bygger broen mellem foreningerne og invitere flere med i fællesskabet. Lisbeth tog en paraply med og opfordrede mange flere til at komme med i det bæredygtige frivillige fællesskab.

Tak alle sammen – og velkommen til mange flere.

Tak Rudersdal Bibliotekerne for ny inspiration i det store og flotte program, som I har afviklet her i dag.

Husk der er masser af muligheder for at praktisere bæredygtigt liv sammen med foreningerne og Frivilligcentret. Vi vil gerne have mange flere med.

Klima Bæredygtig Kræftens Bekæmp Artikel Nyhed Klima Bæredygtig syrisk kultur Artikel Nyhed Klima Bæredygtig Iver Artikel Nyhed Klima Bæredygtig Niels Artikel Nyhed Klima Bæredygtig jeanett og das Artikel Nyhed


Antal visninger 1827