Sammen om stress

Selvhjælpsgruppe sammen om stress

Ingen skal være alene om stress. Forløbet på 3 aftner er for dig, der oplever en hverdag med stress, og som savner et sted at dele erfaringer om alt det, der er blevet svært og finde inspiration til at komme ned ad stresstrappen

Føler du dig udbrændt?
Har du problemer med søvn, koncentration, hukommelse eller humør?
Oplever du at dit liv er blevet til et spørgsmål om at klare dagen og vejen og holde ud?
Har du ramt muren?

På dette forløb om stress går vi tæt på årsager og symptomer, men vi kigger også på, hvordan vi kommer videre og passer på os selv.

Stress er en folkesygdom ifølge Sundhedsstyrelsen og mindst hver tiende erhvervsaktive dansker er så stresset i hverdagen, at det går ud over evnen til at arbejde og fungerer normalt. Mere end 2 procent søger læge på grund af stress. Vi står faktisk midt i en udbrændtheds-epidemi ifølge en ny amerikansk bog ’The Burnout Epidemic’, der har samlet forskning og undersøgelser fra hele verden.

Langvarig stress kan sætte sig i både krop og sind. Det viser sig ved symptomer som udbrændthed, søvnproblemer, træthed, svigtende koncentration og hukommelse, irritabilitet, angst, dårligt humør, ændrede vaner med hensyn til kost og stimulanser.  Langvarig stress er meget alvorligt og derfor er det vigtig at gøre noget for at få livslyst, overskud og energi i livet.

Men hvordan overvinder vi vores tids måske mest oversete epidemi?

Hvad foregår der
På dette guidede gruppeforløb møder du ligesindede. Sammen tester vi dit stress-niveau og finde vej ned ad stresstrappen, så du får en bedre balance i livet.

Her er der et fortroligt rum, hvor deltagerne støtter hinanden ved at dele egne erfaringer og lytte til hinandens historier. Det er ikke et terapiforløb men et sted, hvor der er plads til at tale om det der er svært og få inspiration til at komme videre.

På det første møde lærer du din stress bedre at kende. Vi taler om
- hvad det er for situationer der gør dig stresset
- hvilke symptomer du får
- hvordan du løser situationen i dag

På de næste to møder finder du ud af
- hvad du kan gøre for at blive mindre stresset
- hvad du kan gøre i fremtiden for ikke at få stress igen
- hvordan du med selvomsorg, er opmærksom på dig selv og får det bedre

Hvem kan deltage
Gruppen er for dig, der lever med stress og er klar til at dele erfaringer med ligesindede. Vi bliver max 8 deltagere.

Du møder
Lisbeth Sonne, som er certificeret Stress coach, NLP Master og karriererådgiver i egen virksomhed har fokus på at skabe balance i livet, mellem privatliv og arbejdsliv. Lisbeth Sonne har selv været ramt af alvorlig stress i 2015 og 2018, da hun arbejdede med management og ledelse i it-branchen og den finansielle sektor. Dengang tog hun en beslutning om, at hun fremover vil have styr på eget liv og hun lever af at hjælpe andre med at forebygge stress og håndtere en presset hverdag.

Hvornår

Temaaften d. 7. september kl. 19.00 - 21.00 på Birkerød Bibliotek, Lille Sal, Stationsvej 32, Birkerød.

Gruppeforløbet foregår over 3 onsdage på Birkerød Bibliotek, mødelokale 3 fra kl. 17.30 – 19.00 d. 28. september, 5. oktober og 12. oktober, Stationsvej 32, Birkerød.

Tilmelding

Gruppeforløb: Tilmeld

Temaaften om stress: Tilmeld

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 731

Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794