Job-mentor for ledige

JOB-MENTORER FOR LEDIGE

Frivillige mentorer tilbyder hjælp til ledige, der gerne vil i gang på arbejdsmarkedet

Har du brug for en mentor, som kan hjælpe dig i arbejde?

Frivilligcentrets job-mentorer tilbyder gratis individuelle samtaleforløb, hvor frivillige med lang tilknytning til arbejdsmarkedet stiller deres viden, netværk og erfaringer til rådighed for ledige, som gerne vil have hjælp til at komme i arbejde.

Hvert forløb strækker sig over 3-5 samtaler og tilrettelægges sammen med dig. Møderne kan fx bruges til:

- Jobsparring – hvilket job ønsker du? Hvorfor? Passer det til dine egenskaber? Mangler du kundskaber?
- Kompetence-sparring – hvordan kan du udvikle nye kompetencer?
- Netværks-sparring – hvordan bruger og udvikler du dit netværk?
- Ansøgninger - hvordan skriver, udformer og afleverer du en ærlig, oprigtig og interesse-skabende ansøgning og hvordan skal dit CV udformes?
- Elevator-talen – hvordan kan du præsentere din forretningside for en potentiel kunde?
- Jobsamtalen – få sparring til at forberede og træne jobsamtalen
- Mentorerne kan også bringe deres eget professionelle netværk i spil og forsøger at parre kontakter med udvalgte ledige.

Samtalerne
Samtalerne varer normalt 45 minutter. I aftaler selv tid og sted for samtalerne. Men det kan være i Frivilligcenter Rudersdal på Øverødvej 246 i Holte, på Birkerød Bibliotek eller digitalt via fx zoom eller facetime. Samtalerne er fortrolige og alle mentorer har tavshedspligt.

Erfarne job-mentorer i samspil med Rudersdal Erhvervsforening
Frivillicentret har de første job-mentorer klar, som vil bringe deres egen erfaring fra arbejdsmarkedet i spil. Der kommer løbende flere mentorer til. Frivilligcentret har nemlig indgået et samarbejde med Rudersdal Erhvervsforening, som vil hjælpe med at finde de rette mentorer blandt deres medlemmer fra det private erhvervsliv.

Se de første mentorer her:

Christian Guldager har i næsten 20 år været direktør i sin egen virksomhed, og har over årene læst hundredvis af ansøgninger og gennemført rigtig mange ansættelsessamtaler. Han har indgående kendskab til turist og hotelbranchen og har stor erfaring med ledelse, events og marketing. Se mere om Christian her. 

Jesper Winther Andersen er journalist og har i mange år skrevet for Motor. I dag skriver han for Klimamagasinet og er kommunikationsrådgiver. Jesper er aktiv medlem af en række bestyrelser i det lokale erhvervs- og foreningsliv og formand for Rudersdal Erhvervsforening. Han stiller gerne egne ressourcer i spil, men hjælper også med at rekruttere mentorer blandt medlemmerne i erhvervsforeningen. Se mere om Jesper her. Se mere om Jesper her.

Jens Husted Kjær er direktør og ejer af Norlex Group, der designer og levere bæredygtig teknologi og løsninger til forbedring af vand og luftkvalitet. Se mere om Jens her.

Erik Beckmann er cand merc (bl.a i HR) og har en MMD fra CBS og har i hele sit erhvervsliv arbejdet i personale-/HR afdelinger. Han har bl.a. været chef for personaleafdelingerne i Monberg og Thorsen (nu MT Højgård) og Nykredit, samt arbejdet som chefkonsulent og teamleder i DI. Se mere om Erik her.

Henry Martensen har mange års erfaring fra en rådgivende ingeniørvirksomhed, og arbejder stadig lejlighedsvis for WSP Danmark. Henry har en er håndværksmæssig uddannelse som elektriker efterfulgt af en uddannelse som svagstrømsingeniør fra Syddansk Universitet som er fulgt op af en efteruddannelse som Master i projektledelse og procesforbedring fra Roskilde universitet. Som ingeniør har jeg haft forskellige stillinger på afdelingsleder-niveau og som projektleder. Henry har oplevet ledighed igennem to perioder og er indstillet på at bruge egne erfaringer til at hjælpe ledige med at genstarte karrieren. Se mere om Henry her. 

Pia Rosholm har i 10 år arbejdet som HR Consultant m ansvar for rekruttering, i stor global virksomhed med 380.000 ansatte indenfor telefonisk kundeservice. Hun har holdt flere oplæg i Jobcentre og rådgivet i Københavns kommune regi for at få ledige i arbejde og specielt fokus på 50+. Pia har læst mindst 10.000 cv’er og stiller sin viden og netværk til rådighed. Hun er uddannet som coach og har en motiverende tilgang. Se mere om Pia her. 

Jarad Leisner er selvstændig konsulent med mange års erfaring med ledelse af IT projekter fra en række forskellige virksomheder herunder Coop og Novo Nordisk. Han har desuden erfaring som mentor for primært nyuddannede via DJØF samt for studerende som underviser på KEA.  Jarad arbejder udfra et anerkendende og individuelt perspektiv. LinkedIn profil her. 

Jette Jørgensen har mange års erfaring fra forsikringsbranchen. Hun er en erfaren projektleder, som har arbejdet med bl.a. kravspecifikation og kundekommunikation i forbindelse med indførelse af nye it-systemer i Codan. Hun har også arbejdet inden for proces-/ og produktudviklingen med dertil hørende analyser og rapportskrivning. Jette har i et års tid været udfordret af en hjernerystelse og har i den forbindelse erfaring med at stå udenfor arbejdsmarkedet, som hun er indstillet på at bruge til at hjælpe ledige med at genstarte karrieren. 

Tilmelding til Frivilligcentret

Hvis du er interesseret i et mentor-forløb kan du tilmelde dig via NemTilmeld til Frivilligcenter Rudersdal. Frivilligcentret matcher dig med en job-mentor i samarbejde med Rudersdal Erhvervsforening og Rotary Holte. Derefter aftaler I selv nærmere.

Vi kan ikke love, at der er en frivillig job-mentor, der har tid med det samme. Men vi kan love, at du kommer på venteliste – og at vi gør, hvad vi kan for at finde en relevant mentor. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

                         Christian Guldager job mentor             Jesper Winther Andersen job mentor             Jens Husted job mentor         Jobmentor Jette Jørgensen 2

                                                Christian Guldager                                                      Jesper Winther Andersen                                                         Jens Husted Kjær                                                          Jette Jørgensen

                         Erik Beckmann             Henry Martensen 002              Rosholm redigeret                 Jared Leisner 250 x 352               

                                                   Erik Beckmann                                                                       Henry Martens                                                                       Pia Rosholm                                                                     Jared Leisner


Antal visninger 3744

Seneste artikler

Intet kunne gøre mig mere ked af det

Musikalsk ildsjæl

Tidlig julegave til flygtninge


Frivilligcenter Rudersdal

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 10-15

Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246 A, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794