Skip to main content

Bisidder

Tag en bisidder med når du skal til et vanskeligt møde eller en samtale du frygter

Er du nervøs og usikker, når du skal have en vigtig samtale? Oplever du, at din sag er gået i hårknude? Får du ikke sagt og spurgt om alt det, du egentlig gerne ville? Føler du dig ikke hørt af myndighederne, sundhedspersonalet, advokaten eller banken?

Så kan du få gavn af at tage en bisidder med til et vanskeligt møde eller en samtale.

Den frivillig bisidder er et medmenneske, som støtter dig i at blive set, hørt og forstået i mødet med fx en offentlig myndighed eller i sundhedssystemet. Bisidderen kan støtte dig i at din sag bliver sagligt og grundigt behandlet.

Den frivillige bisidder er en uvildig person, der kan fungere som et par ekstra øjne og ører, når du står overfor en myndighed, eksempelvis en sagsbehandler på jobcentret eller i forbindelse med visitation i eget hjem, besøg hos læge eller på sygehus.

Alle over 18 år har ret til en bisidder i mødet med det offentlige ifølge forvaltningsloven.

Tre møder med bisidderen

Du møder bisidderen tre gange.

Før mødet: Her forbereder I samtalen og klarlægger, hvilke spørgsmål du gerne vil have drøftet på mødet.

Under mødet: Her får du hjælp til at holde mødet på sporet i forhold til dagsordenen. Bisidderen kan også hjælpe dig med at blive hørt og med at høre hvad der bliver sagt. Bisidderen er et sæt ”ekstra øjne og ører”. 

Efter mødet: Her kan du få hjælp til at evaluere mødet og tale om næste skridt.

Hvem

Bisidderordningen i Rudersdal består af en gruppe frivillige bisiddere, som alle har været på kursus hos Center for Frivilligt Socialt Arbejde eller lignende.

Bisidderen er ikke en partsrepræsentant som fx en advokat, fortaler eller rådgiver. Du fører selv ordet og det er stadigvæk dig, der har ansvaret for sagen.

Bisidderordningen samarbejder med Ældre Sagens Bisidderordning.

Det praktiske og tid og sted

Frivilligcentrets koordinator matcher dig med en bisidder. Derefter aftaler I selv tid og sted for det første møde. Møderne foregår fortrinsvis på offentlige steder. Det kan være i Frivilligcenter Rudersdal på Øverødvej 246 i Holte, på Birkerød Bibliotek eller et andet offentligt rum. Samtalerne kan også foregå digitalt via fx zoom eller facetime. Møderne er fortrolige og alle bisiddere har tavshedspligt. Bisidderordningen er gratis og fortrolig.

Tilmelding til Frivilligcentret
Hvis du er interesseret i en bisidder kan du tilmelde dig til Frivilligcenter Rudersdal via NemTilmeld.

Vi kan ikke love, at der er en frivillig bisidder, der har tid med det samme. Men vi kan love, at du kommer på venteliste – og at vi gør, alt hvad vi kan for at finde en relevant bisidder. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 


Antal visninger 1103

Seneste artikler

Vi tænder lys for fred

Blixen III undervejs

Mester i bordtennis og frivilligt arbejde