Sorggruppe

sorggruppe22

Sorggruppeforløb er for dig der har mistet en kær, og som savner et sted at dele dine sorger og bekymringer og alt det, der tynger efter et dødsfald.


Har du mistet en, der stod dig nært, og føler du dig alene med sorgen? Når en person, vi holder af, dør, kan det være svært at rumme tabet og forstå alle de svære følelser og tanker eller finde mening i livet. Hvis du har lyst til at tale med andre, som også er ramt af sorg, så er sorggruppen måske noget for dig.

Når en person, vi holder af, dør, kan det være svært at finde mening i tilværelsen.  Sorgen er forbundet til det menneske, vi har mistet og savner. Men sorgen handler også om, at hverdagen og livet ændrer sig, og det kan være svært at forestille sig, at livet går videre. Sorg er ikke noget, vi skal over eller en følelse, der kan fjernes. Det er ikke en sygdom, der skal kureres eller et problem der skal fikses. Sorg er lige så naturlig en del af vores liv, som kærlighed er. Men sorgen skal være til at bære, så vi kan leve videre og finde glæde og mening i livet igen.

Som efterladt har du måske oplevet følelser som vrede, længsel, søvnproblemer, tristhed, følelse af meningsløshed, irrationelle følelser, skyld og meget mere. Alle følelser er helt naturlige og enhver sorg er sin egen, og vi har forskellige måder at tackle udfordringerne. I selvhjælpsgruppen mødes du med andre, som har mistet et nærtstående menneske, og her kan deltagerne dele erfaringer, lytte og støtte hinanden i et guidet forløb.

Hvem kan deltage
Sorggruppen er for voksne, der har mistet en ægtefælle eller en partner, forældre, søskende, børn eller nære relationer. Du deltager i et fortroligt forum med 6 - 8 deltagere.

Hvad sker der?
Sorggruppen er en netværksgruppe, hvor deltagerne støtter hinanden - menneske til menneske. Gruppen tilbyder et rum til eftertanke, forståelse og omsorg, men der er ikke tale om terapi. Her er plads til at tale om det der er svært og om alle de dejlige minder. Her er rum for både smil og tårer.

Hvem leder gruppen?
Gruppen sættes i gang af erfarne og uddannede frivillige. Det har begge gennemført et kursus i at lede selvhjælpsgrupper og et kursus om forståelse af sorg.

Hvor og hvornår?

Sorggruppen mødes i Frivilligcenter Rudersdal, Øverødvej 246A, 2840 Holte.
Tirsdage kl. 19.00 – 20.30. Efterårets mødedatoer er ikke fastlagt.

Information og tilmelding
Det er gratis at deltage i forløbet. Før opstart bliver du kontaktet af en af de to ledere af sorggruppen for en indledende samtale.

Det siger deltagerne

”Jeg har fået sat ord på mine kaotiske følelser og tanker og fået rigtig god respons på at jeg er helt ’normal’ ”

”Jeg har fundet meningen med mit liv igen”

”Det har været et frirum for mig. Et sted hvor jeg kunne tale frit og mindes min far. Jeg har fået indsigt og forståelse for sorg og inspiration til at håndtere modgang.”

Alle deltagerne i sorggruppen var meget tilfredse med forløbet og vil gerne anbefale forløbet til andre i lignende situation. Alle har fået personligt udbytte af forløbet.

  • 100% har fået en bedre forståelse for sorg
  • 100% oplevede at deltagerne kunne kende hinandens følelser og tanker
  • 75% føler sig mindre ensomme i deres sorg
  • 67% er blevet bedre til at tale om situationen
  • 75% har fået mere kontrol over deres livssituation
  • 67% føler sig mere håbefulde for fremtiden
  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1215

Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794