Pårørende til mennesker med alkoholproblemer

Hvordan passer du på dig selv, når du lever tæt på en, der drikker for meget alkohol?

Er du bekymret for at en af dine nære drikker for meget alkohol? Ved du ikke hvad du skal stille op når din partner, bror, søster, ven eller dit barn ikke vil i behandling for sit alkoholforbrug eller er faldet i igen? Oplever du, at du er alene om udfordringen? Er du optaget af at finde på undskyldninger, der dækker over din pårørendes misbrug? Tager alkoholen så meget plads i hverdagen, at du helt glemmer at sørge for dig selv?

Så er denne selvhjælpsgruppe noget for dig. Her møder du andre pårørende. Her sætter vi fokus på hvordan du trives i samvær med en nærtstående med et overforbrug af alkohol.

Her kan du øve dig i at blive bedre til at sørge for dig selv. Hvis du som pårørende bliver i stand til at hjælpe dig selv, så bliver du også bedre i stand til at ændre de dårlige mønstre som alkohol skaber i jeres relation.

Hvem kan deltage?
Gruppen er for voksne, som er tæt på et menneske med alkoholmisbrug. Vi arbejder med de udfordringer, som ofte følger med at være pårørende. Du inviteres til at dele dine erfaringer på mødet. Men du er også velkommen til at være med på en lytter. Du deltager i et fortroligt forum med 6 – 8 deltagere. Du kan naturligvis være anonym.

Hvad sker der?
På møderne udveksler vi erfaringer i at leve med et menneske, der drikker for meget, og som ikke søger behandling. Vi snakker om hverdagen og trivslen i hjemmet. Nogle gange bruger vi tid til at snakke om særlige temaer. Det kan være

  • Familiedynamikker – forskellige relationer og roller
  • Hvordan bryder du tabuet?
  • Hvad er hjælpsomt for dig som pårørende?
  • Hvordan oplever du alkoholen påvirker dit liv?
  • Hvordan foretager du forandringer?
  • Hvordan håndterer du konflikter og forebygger vold?
  • Hvad gør du for at passe på dig selv?
  • Hvor søger du hjælp og hvordan kan du bruge dit netværk?

Hvem styrer forløbet?
Forløbet foregår i en gruppe, der styres af to af vores fire frivillige gruppeledere: Gitte, Ida, Bente og Tove. De har alle gennemgået en særlig uddannelse i selvhjælpsmetoden hos Frivilligcentre og Selvhjælp i Danmark, og de har været på kursus i Rusmiddelcentret i Rudersdal Kommune, hvor de har fået indsigt i den internationalt anerkendte CRAFT metode, som er tilpasset danske forhold i Enheden for Klinisk Alkoholforskning, Syddansk Universitet. Gruppelederne har selv erfaringer med at være pårørende til nærtstående med et misbrug. Derfor ved de hvordan det føles, når rusen vender op og ned på ens hverdag.

Hvornår?
Næste forløb starter, når der er minimum 6 deltagere. Vi mødes hver anden mandag, 6 gange i alt.

Mødetid: kl. 19:00 - 20:30 Kulturcenter Mantzius, Johan Mantzius Vej 7a, 3460 Birkerød.

Information og tilmelding

Du kan tilmelde dig her: NemTilmeld


Antal visninger 477

Seneste artikler

Intet kunne gøre mig mere ked af det

Musikalsk ildsjæl

Tidlig julegave til flygtninge


Frivilligcenter Rudersdal

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 10-15

Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246 A, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794