Job-mentor for ledige

Skrevet den .

thumbnail BANjobmentor3

Frivillige mentorer tilbyder hjælp til ledige, der gerne vil i gang på arbejdsmarkedet

Har du brug for en mentor, som kan hjælpe dig i arbejde?

Frivilligcentrets job-mentorer tilbyder gratis individuelle samtaleforløb, hvor frivillige med lang tilknytning til arbejdsmarkedet stiller deres viden, netværk og erfaringer til rådighed for ledige, som gerne vil have hjælp til at komme i arbejde.

Hvert forløb strækker sig over 3-5 samtaler og tilrettelægges sammen med dig. Møderne kan fx bruges til:

- Jobsparring – hvilket job ønsker du? Hvorfor? Passer det til dine egenskaber? Mangler du kundskaber?

- Kompetence-sparring – hvordan kan du udvikle nye kompetencer?

- Netværks-sparring – hvordan bruger og udvikler du dit netværk?

- Ansøgninger - hvordan skriver, udformer og afleverer du en ærlig, oprigtig og interesse-skabende ansøgning og hvordan skal dit CV udformes?

- Elevator-talen – hvordan kan du præsentere din forretningside for en potentiel kunde?

- Jobsamtalen – få sparring til at forberede og træne jobsamtalen

- Mentorerne kan også bringe deres eget professionelle netværk i spil og forsøger at parre kontakter med udvalgte ledige.

Samtalerne

Samtalerne varer normalt 45 minutter. I aftaler selv tid og sted for samtalerne. Men det kan være i Frivilligcenter Rudersdal på Øverødvej 246 i Holte, på Birkerød Bibliotek eller digitalt via fx zoom eller facetime. Samtalerne er fortrolige og alle mentorer har tavshedspligt.

Erfarne job-mentorer i samspil med Rudersdal Erhvervsforening og Rotary i Holte

Frivillicentret har de første job-mentorer klar, som vil bringe deres egen erfaring fra arbejdsmarkedet i spil. Der kommer løbende flere mentorer til. Frivilligcentret har nemlig indgået et samarbejde med Rudersdal Erhvervsforening og Rotary i Holte, som vil hjælpe med at finde de rette mentorer blandt deres medlemmer fra det private erhvervsliv.

Se de første mentorer her:

Christian Guldager har i næsten 20 år været direktør i sin egen virksomhed, og har over årene læst hundredvis af ansøgninger og gennemført rigtig mange ansættelsessamtaler. Han har indgående kendskab til turist og hotelbranchen og har stor erfaring med ledelse, events og marketing. Se mere om Christian her. 

Jesper Winther Andersen er journalist og har i mange år skrevet for Motor. I dag skriver han for Klimamagasinet og er kommunikationsrådgiver. Jesper er aktiv medlem af en række bestyrelser i det lokale erhvervs- og foreningsliv og formand for Rudersdal Erhvervsforening. Han stiller gerne egne ressourcer i spil, men hjælper også med at rekruttere mentorer blandt medlemmerne i erhvervsforeningen. Se mere om Jesper her.

Jens Husted Kjær er direktør og ejer af Norlex Group, der designer og levere bæredygtig teknologi og løsninger til forbedring af vand og luftkvalitet. Han er også formand for Rotary Holte og hjælper med at finde mentorer blandt Rotarys mere end 40 medlemmer. Se mere om Jens her.

Erik Beckmann er cand merc (bl.a i HR) og har en MMD fra CBS og har i hele sit erhvervsliv arbejdet i personale-/HR afdelinger. Han har bl.a. været chef for personaleafdelingerne i Monberg og Thorsen (nu MT Højgård) og Nykredit, samt arbejdet som chefkonsulent og teamleder i DI. Se mere om Erik her.

Julie Refnov er Programme Manager i Danske Bank. Hun har en baggrund i kommunikation, forretningsudvikling og projektledelse og erfaring med at gennemlæse og guide jobsøgende i at få opmærksomhed med deres ansøgninger. Julie ser frem til at hjælpe med at få skrevet den gode ansøgning, sammensætte det bedst mulige CV og forberede den jobsøgende til jobsamtaler. Se mere om Julie her.

Tilmelding til Frivilligcentret

Hvis du er interesseret i et mentor-forløb kan du tilmelde dig via NemTilmeld til Frivilligcenter Rudersdal. Frivilligcentret matcher dig med en job-mentor i samarbejde med Rudersdal Erhvervsforening og Rotary Holte. Derefter aftaler I selv nærmere.

Vi kan ikke love, at der er en frivillig job-mentor, der har tid med det samme. Men vi kan love, at du kommer på venteliste – og at vi gør, hvad vi kan for at finde en relevant mentor. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Christian Guldager job mentor         Jesper Winther Andersen job mentor           Jens Husted job mentor

                  Christian Guldager                                                           Jasper Winther Andersen                                               Jens Husted Kjær

Erik Beckmann         Julie Refnov

                     Erik Beckmann                                                          Julie Refnov