Succes med frivillige job-mentorer


Jobmentorer Jesper Dorthe Anne Sofie Christian på netværksmøde oktober 2021 4

De første 15 ledige har fået hjælp til at komme i gang på arbejdsmarkedet af Frivilligcentrets jobmentorer, der startede i foråret

Har du brug for en mentor, som kan hjælpe dig i gang på arbejdsmarkedet?

Så kan du så hjælp af job-mentorerne i Frivilligcenter Rudersdal. Her stiller frivillige med lang tilknytning til arbejdsmarkedet deres viden, netværk og erfaringer til rådighed for ledige, som gerne vil have hjælp til at komme i arbejde.

Ordningen blev etableret i foråret under Coronaen, og den er kommet rigtigt godt fra start.

  • De første 15 ledige er blevet matchet med jobmentorer og faktisk ved vi at der er hele 8 af dem der er kommet i job, så det er jo rigtigt flot, siger Dorthe Høigaard, der er frivillig koordinator i Frivilligcentret og matchmaker mellem ledige og frivillige mentorer.

De første 7 frivillige står klar til at bringe deres egen erfaring fra arbejdsmarkedet i spil som mentorer, og der kommer løbende flere til. Frivilligcentret har nemlig indgået et samarbejde med Rudersdal Erhvervsforening, som vil hjælpe med at finde de rette mentorer blandt deres medlemmer fra det private erhvervsliv.

Samarbejde med jobcentret
Frivilligcentret samarbejder med Jobcenter Rudersdal, som hjælper med at give tilbuddet om en gratis job-mentor videre til ledige, der er tilknyttet til jobcentret.

  • Det er et rigtigt godt tilbud til ledige og et godt supplement til den hjælp de får i jobcentret. Frivillige har branchekendskab, netværk og kan give den hjælp som er meningsfuld i situationen uden at skele til regler som beskæftigelsesområdet er underlagt, siger Anne-Sofie Mayerhofer, faglig koordinator, Jobcenter Rudersdal.

Glade ledige
Flere af de ledige, der har været i kontakt med job-mentorerne har af sig selv skrevet, at de er glade for hjælpen.

  • Jeg har haft et rigtigt godt og udbytterigt mentorforløb med Erik. Jeg har imidlertid fået nyt job og vi stopper derfor mentorforløbet. Jeg kan varmt anbefale at I bruger Erik til andre jobsøgende, der har brug for sparring på deres ansøgninger, cv og tilgang til næste karriereskridt, skriver Hanne.
  • 1000 tak for den generøse hjælpsomhed, det er yderst værdsat!, skriver Ulrik.
  • I særdeleshed tak for det utraditionelle og konstruktive forslag. Jeg siger helt sikkert ja tak, hvis I vil hjælpe mig med at række ud til både Holte Rotary og Rudersdal Erhvervsforening, skriver Nynne.

Mere kapacitet
Frivillige mentorer er også tilfredse med at medvirke

  • Vi stiller gerne vores erfaringer til rådighed for ledige, og der er mange ressourcer at trække på i Erhvervsforeningen, som samler mere end 60 medlemmer, som tæller alt fra butikker, selvstændige konsulenter til små og mellemstore virksomheder fra mange brancher, siger Jesper Winther Andersen, formand for Rudersdal Erhvervsforening. Og så tilføjer han.
  • Det er faktisk win win. I det private erhvervsliv får vi desværre rigtigt mange pro-forma-ansøgninger. Det er spild af vores tid og spild af lediges tid at skrive den slags, så hvis vi sammen kan finde en vej til at øge kvaliteten af ansøgningerne, så er det en gevinst for begge parter, siger Jesper Winther Andersen.

Christian Guldager som er en af idemagerne til job-mentor ordning er glad for de foreløbige erfaringer, men det undrer ham, at der ikke er større efterspørgsel

  • Jeg synes, at ordningen ligner en succes, og jeg håber, at endnu flere ledige vil benytte os mentorer. At være ledig er ikke en god position, hverken for den ledige eller for samfundet, og nu hvor vi er 7 mentorer, er der mulighed for at hjælpe endnu flere i arbejde, siger han. 

Om Job-mentorordningen
Ledige kan få gratis individuelle samtaleforløb på 3-5 samtaler. Møderne tilrettelægges i fællesskab mellem mentor og ledig. Der er fx mulighed for at få sparring til jobafklaring, kompetenceudvikling eller brug og udvikling af netværk. Andre har måske mere brug for hjælp til at skrive en god ansøgning eller et cv eller behov for at træne job-samtalen, før det går løs for alvor.

Samtalerne varer normalt 45 minutter. Mentorer og ledige aftaler selv tid og sted for samtalerne. Men det kan være i Frivilligcenter Rudersdal, på biblioteket eller et offentligt sted. Samtalerne kan også foregå digitalt via fx zoom eller facetime. Samtalerne er fortrolige og alle mentorer har tavshedspligt.

Se mere 

Hvis du er interesseret i et mentor-forløb kan du kontakte Frivilligcentret på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Hvis du selv vil være job-mentor kan du henvende dig samme sted til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794