Fest for frivillige fællesskaber


fødselsdagsbanner fest for frivillige

Vi fejrer ildsjæle, bæredygtige fællesskaber og Frivilligcentrets 20 års fødselsdag.
Fest og kæmpe kagebord søndag 7 november 14-17 i Kultursalen

Kom og fest med os. Frivilligcenter Rudersdal, foreningerne og frivlliggruppen fra Birkerød Gymnasium åbner dørene for foreninger, frivillige, samarbejdspartnere, naboer og borgere i Rudersdal.

Du er inviteret til at få smagsprøver på lækre kager og stærke fællesskaber, der gør en forskel, peger fremad og inkluderer dem der står udenfor – og er helt i tråd med FNs Verdensmål. Vi fejrer 20 år med frivillige, der gør en forskel for deres sag, deres medmennesker og deres lokalområder.

Kagebord
Alle elsker kage, så vi samles om Rudersdals største kagebord. Mange foreninger har allerede lovet at bage, så vi ser frem til Røde-Kors-kagen, syrisk sødt, Eritrea-brød, RuBa-kage og dejligheder fra DemensNetværk Rudersdal og Ældre Sagens Æbledessert. Tag gerne endnu flere kager med til festen.

Alle generationer
Festen er for alle generationer, og der vil være aktiviteter for børn, unge voksne og seniorer.

Kloven Spinaaash (Murtada Hammouz) byder gæsterne velkommen og freestyler smilet frem.
Axel Hannibal spiller danske og svenske sange på harmonika, så man får lyst til at synge med.
Børn kan være med til hulahop workshop med RuBa, Rudersdals Bevægelsesakademi og kreativt værksted med Dansk Syrisk Kulturforening.
Birkerød Gymnasium inviterer til international stoledans – hvem holder længst?

Bæredygtige boder og værksteder
I bytte-boden er der mulighed for at aflevere en ting du ikke længere har brug for og tage noget nyt med hjem. Kom og byt tøj, legetøj, bøger, værktøj, planter og frø. 

Repair Cafe Mariehøj tager værktøjskassen med og du kan få gode råd til, hvordan man fikser det der er gået i stykker.

I Lappe-værksted hjælper Dansk Syrisk Kulturforening med at lappe dit yndlingstøj.

Du kan også besøge bæredygtige boder, hvor Rudersdal Biavlerforening fortæller om hjemmehøstet honning og du kan købe et glas med hjem. Skovfit.dk giver smagsprøver på grankaffe og skovvand og du kan købe lidt af hvert fra skovens spisekammer. Foreningen Verdensmål i Hverdagslivet giver gode tips til små og store vanebrud. Frivilligcentret inviterer dig til at dele en stjernestund og du får smukke postkort med hjem.

Se udstillingen ’Kunst i Naturen’ fra børnene i Dansk Syrisk Kulturforening og udstillingen ’Stjernestunder’ som Marina Winkel har designet med udgangspunkt i foreningernes historier og billeder.

Gå på opdagelse i folder-buffeten, hvor alle foreninger viser deres tilbud frem. Røde Kors Søllerød inviterer dig med i deres genbrugsklub og der er mulighed for at få overblik over alt fra selvhjælpsgrupper til aktiviteter for seniorer.

Musik og sang
Ingen fest uden musik og sang.

Christine Pryn er anerkendt og prisbelønnet violinist og erfaren solist og kammer- og orkestermusiker. Hun er også kendt som kunstnerisk leder af Rudersdal Sommerkoncerter. Og så vil hun give musikoplevelser til alle, som ellers kan have svært ved at få ressourcerne til at række til klassisk koncert. Til festen optræder hun med numre fra Lufthavets kvinder.

MC Hansen er anerkendt troubadur og en af ophavsmændene til UD MED KULTUREN, der står bag en række PLUS 1 eftermiddagskoncert kl. 13 med efterfølgende kaffe, kage og snack, som skal få flere til koncert. Til festen giver han smagsprøver på sine egne sange.

Og så skal vi naturligvis synge fødselsdagssang i fællesskab og på flere sprog.

Minder og Kahoot
Programmet byder også på en tur ned ad memorylane, når Frivilligcentrets formænd deler deres stjernestunder. Margit Albertus, Søren Grotum og Preben Etwil går på scenen.

Birkerød Gymnasiums festfrivillige inviterer alle til at deltage i Kahoot om bæredygtige sociale fællesskaber – og der er præmie på spil

Opvisning og ildshow for ildsjæle
Rudersdal Bevægelsesakademi optræder med show fra årets opvisning.

Eftermiddagen slutter med ildshow for ildsjæle ved Sarah Eckhardt-Læssøe.

Programmet er endnu ikke helt på plads, og du kan stadig nå at bidrage med en sang, en bod eller et værksted. Følg med her.


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794