Tak for træffet


Netværksmøde oktober 2021 4

Netværkstræf Rudersdal blev ugens højdepunkt, som samlede godt 70 deltagere fra foreninger, frivilliggrupper, virksomheder og kommunale fagområder som alle var på udkig efter ny inspiration, større netværket og nye samarbejdspartnere.

Formanden for Kultur og Fritid Kristine Thrane bød velkommen til en aften om partnerskaber i Kultursalen i Kulturcenter Mariehøj mandag den 11. oktober.

Journalist, forfatter og moderator Karen Lumholt gav et spændende oplæg om udviklingen i civilsamfundet, hvor nye fællesskaber supplerer foreningslivet. Flere mobiliseres om en sag på de sociale medier, hvor mennesker samles om alt fra vegansk livsstil til MeToo og crowdfunding af nye aktiviteter. De frivillige som driver de nye tendenser er first movers og en ny slags samfundsinnovatører. Den bæredygtige generation af unge deler, bytter, giver væk og skralder og mennesker samles i nye sociale grupper, hvor der ikke er forskel på dem som hjælper og dem der skal hjælpes sagde hun blandt andet.

Virksomhederne tager også mere ansvar for samfundet. Mange nye virksomheder opstår med det primære behov at løse et samfundsproblem – og det at tjene penge er midlet, ikke målet.

I den gamle verden handlede det om konkurrence og om at skaffe sig goder og privilegier. Nu lever vi i en verden med begrænsede ressourcer, og det tvinger os til at samarbejde om at bruge det vi har bedst muligt. Vi har alle sammen en fælles interesse i at løse de store, grænseoverskridende problemer verden står over for: klimakrisen, miljøproblemer som plastik og forurening af drikkevand, social uro, ressourcefordeling, krige, konflikter, migration, sagde hun.

Karen Lumholt er ikke i tvivl om at den nye tid kræver samarbejde og nye partnerskaber.

God praksis i Rudersdal
Derefter var der præsentation af god praksis i lokalt samarbejde på tværs. Vi hørte om erfaringerne fra mangeårigt samarbejde mellem foreningen Vedbæk Havnedag og TouchRepair Konella.dk.

Der var inspiration til at engagere grupper af unge i det frivillige miljø fra nyt samarbejdsprojekt med Birkerød Kostskole og Frivilligcenter Rudersdal og Dansk-syrisk Kulturforening og flere andre foreninger.

Endelig var Jesper Winther Andersen fra Rudersdal Erhvervsforening, frivillig jobmentor Christian Guldager og Anne-Sofie Mayerhofer fra Jobcentret i Rudersdal Kommune og frivillig kooordinator Dorthe Høigaard på scenen for at dele erfaringerne om at arbejde sammen om at få ledige i arbejde.

Dagen sluttede med networking og masser af mulighed for at møde nye partnere.

Tak for en rigtig god aften! Vi glæder os til at følge udviklingen i alle de nye samarbejdsaftaler.

Dagen blev planlagt i samarbejde mellem Frivilligcentret og Rudersdal Kommune.


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794