Nye selvhjælpstilbud fra Frivilligcentret


Selvhjælp 1

Mennesker hjælper mennesker gennem livet i 9 forskellige tilbud i efteråret

De fleste mennesker havner i en svær situation i løbet af livet. Nu er der mulighed for at finde sammen med ligesindede og hjælpe hinanden igennem udfordringerne hvad enten det handler om sorg, om udfordringerne med at passe på sig selv som pårørende, psykisk vold eller ledighed.

Frivilligcenter Rudersdal er rammen om en række selvhjælpsgrupper, hvor mennesker hjælper mennesker med at styrke deres egne ressourcer og komme gennem livets svære situationer. Selvhjælpsgrupperne er et fundament for fællesskab mellem mennesker.

  • Styrken i selvhjælpsgrupperne ligger i det fællesskab, der opstår når mennesker i samme situation mødes og udveksler erfaring med hinanden. Det er nemlig helt anderledes at tale med en, som har samme slags udfordringer end at tale med en psykolog, en sagsbehandler eller en nok så forstående ven. Selvhjælp betyder at du sammen med ligesindede finder kræfter og energi til at udvikle dig og blive stærkere. Vi har nemlig brug for hinanden for at finde styrken i os selv, siger Lisbeth Eckhardt-Hansen leder af Frivilligcenter Rudersdal.

Efteråret byder på:

Lær at tackle hverdagen som pårørende er et gratis kursusforløb over 8 gange for pårørende til mennesker med langvarig sygdom. Kurset sætter fokus på, hvordan man passer på sig selv, når ens ven, forælder eller ægtefælle er syg.
Torsdage kl. 16-18:30, første gang den 30. september og sidste gang den 25. november
Tilmelding her  

Sammen om sorgen – Unge hjælper unge
Unge frivillige går foran for at skabe bedre muligheder for, at unge kan være sammen om sorgen. De unge frivillige står for sorggrupper i både Frivilligcenter Rudersdal og Frivilligcenter og Selvhjælp Lyngby-Taarbæk. Den ene sorggruppe er for unge på 20-30 år som har mistet og oplevet et stort tab tidligt i livet. Det kan være en forælder, søskende, en god ven eller en anden vigtig relation.
Hver anden mandag, første gang mandag den 25. oktober. Møderne er fra 18-20. OBS! Denne sorggruppe foregår i Frivilligcenter Lyngby-Taarbæk.
Tilmelding her

Den anden Sorggruppe er for teenagere.  Denne gruppe er for unge mellem 13 og 21 år, som har mistet og oplevet et stort tab tidligt i livet. Sorggruppen starter torsdag den 28. oktober og afholdes hver anden uge. Møderne er fra 17-19. sted: Frivilligcenter Rudersdal.
Tilmelding her

Sorggruppe er for mennesker, der har mistet en nærtstående, og som gerne vil at tale med andre, der også er ramt af sorg. Ny sorggruppe starter op i 2022. 

Psykisk vold selvhjælpsgruppen er for kvinder, der har været, eller er udsat for psykisk vold fra deres x-mand eller partner.
Torsdage fra 17-19, første gang 28. oktober
Tilmelding her

Kom Videre Mand er en mandegruppe for op til 8 mænd, der mødes 8 gange for at hjælpe hinanden ud af livets svære situationer. Der starter en ny gruppe op februar 2022.
Læs mere om Kom videre mand her

Corona-mentorer yder gratis hjælp til nye smittede. For dig der har du brug for at tale med andre, der har været igennem et sygdomsforløb med corona.
Ønsker du en frivillig corona-mentor kan du kontakte Benny Würtz på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Preben Etwil på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Læs mere her

Job-mentor for ledige job-mentorer tilbyder gratis individuelle samtaleforløb, hvor frivillige med lang tilknytning til arbejdsmarkedet stiller deres viden, netværk og erfaringer til rådighed for ledige som gerne vil have hjælp til at komme i arbejde.
Hvis du er interesseret skriv til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Unge med angst og depression
 kan sidde derhjemme, mens de går på webkurset LÆR AT TACKLE angst og depression.

Ny gruppe starter op i løbet af efteråret. Info herom bliver offentliggjort senere
Læs mere her

Start din egen gruppe
Alle grupper igangsættes at frivillige, som brænder for både fællesskaber og den gruppe de deltager i. Medmenneskeligheden driver værket.

Hvis du ønsker at starte en ny selvhjælpsgruppe, kan du få hjælp til at komme i gang i Frivilligcentret. Du kommer på kursus, bliver en del af et netværk og får hjælp til at skære din ide til, rekruttere deltagere, finde lokaler psv.

Skriv til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Læs mere på 
https://frivilligcentret.dk/selvhjaelp


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794