Soroptimist international har 100 års jubilæum


 Soroptimist

Birkerødklubben (SIB) markerer jubilæet ved at plante er træ i Mantziusparken på kulturnatten

På Kulturnatten 10 September 2021 markerer Soroptimist International Birkerød jubilæet og planter et valnøddetræ ved Mantziusgården, hvor klubben har haft sit faste mødested gennem mange år.

Borgmester Jens Ive og klubbens præsident Dorthe Borlund står for plantningen og Holte Kammerkor vil fremføre Soroptimist hymnen og to andre numre med relation til træer og årstiden. Forhåbentlig vil mange Birkerødborgere og andre deltagere i Kulturnatten møde op i Mantziusparken kl. 1800.

  • ”I forbindelse med 100-års jubilæet for Kvinders Valgret i Danmark plantede SIB den 03 Oktober 2015 et egetræ i Politiparken, og det er en dejlig tradition at give naturen, mennesker og dyr i Birkerød et træ når klubbens milepæle skal markeres”, siger Dorthe Borlund.

Birkerødklubben blev etableret i 1958 og har 36 aktive medlemmer fra Rudersdal Kommune og flere nabokommuner. Vi arbejder for at forbedre kvinders og pigers uddannelsesmuligheder og status lokalt, nationalt og internationalt. Vi prioriterer at donationer går til sagen og ikke til administration. Vi samarbejder bl.a. med Hovedbiblioteket i Birkerød om to årlige aktiviteter med spændende foredrag og deltager i Birkerød Kulturnat, i Julemarkedet mm. Vores donationer går bl.a. til Julemærkehjemmet Kildemose, lokale krisecentre og en pigelandsby i Indien. For at skabe et stærkt netværk har vi ugentlige gåture og kulturaktiviteter for medlemmerne.

Soroptimist International blev grundlagt i USA og er i dag et verdensomspændende netværk af kvinder med 70.000 medlemmer i mere end 120 lande. I Danmark er der 53 klubber med 1.350 medlemmer.


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794