Nyt netværk ønsker bedre vilkår for pårørende


Patient og prrendenetvrk 1 mde 

Patient- og pårørendeforeninger i Frivilligcentret inviterer politiske partier til debat for at forbedre vilkårene for pårørende til årets Folkemødedag den 4. september.

Når et menneske rammes af alvorlig sygdom, bliver de nære pårørende ofte uundværlige medspillere og støttepersoner. De står klar med mad efter lange dage på hospitalet, tager med til samtaler med lægen og lytter, støtter og trøster, når der er behov for det. Krævende opgaver, som kan gøre det svært for den pårørende samtidig at passe sit arbejde og passe på sig selv. Det slider, og derfor er der 59 pct. af alle pårørende, der oplever stress, mens 20 pct. oplever at få et dårligere fysisk helbred.

I Rudersdal har en række foreninger dannet et pårørendenetværk i Frivilligcentret. Netværket vil sætte fokus på, hvordan vi skaber de bedst mulige forhold for pårørende i kommunen.

  • ”Det overses alt for ofte, at pårørende er en gruppe, som også har brug for hjælp og støtte – derfor er det så vigtigt, at vi sætter fokus på denne gruppe” udtaler Sri Sai Das, formand for Kræftens Bekæmpelse i Rudersdal.

På Folkemødet i Rudersdal lørdag den 4. september tager kandidater fra en række partier en debat om, hvordan vi kan skabe bedre vilkår for pårørende i Rudersdal Kommune. Debatten sætter blandt andet fokus på behovet for en pårørendepolitik, oprettelse af pårørendevejleder-funktion, lær at tackle kurser for pårørende samt børn som pårørende.

  • ”Mange pårørende står i en særlig vanskelig situation, og kræver derfor særlig opmærksomhed. Det skaber stor ulighed, og derfor vil vi gerne have en dialog med politikerne om, hvordan de kan forbedre forholdene ved en mere opsøgende og systematisk indsats målrettet alle pårørende” siger Merete Elleboe, formand for SIND i Rudersdal.

Pårørendenetværket består af 16 foreninger, og har blandt andet som formål at få ny viden, inspirere hinanden samt koordinere og samarbejde om indsatser.

  • ”Vi håber, at vi med netværket kan bidrage til et godt og udviklende samarbejde med Rudersdal Kommune om pårørendeindsatsen, derfor håber jeg at rigtig mange borgere kommer til Folkemødet, så vi i fællesskab kan løfte denne vigtige sag”, siger Preben Etwil fra Frivilligcenter Rudersdal.

Debat om pårørendes vilkår på Folkemødedagen Rudersdal

Tid: 4. september 12.00 – 12.50

Sted: Havarthigården Sal D

Stand på Folkemødedagen

Mød Frivilligcentret og foreningerne, der er tilstede hele dagen og få en snak om vilkårene for pårørende

 

Pårørendenetværket i Frivilligcentret

Kræftens Bekæmpelse Rudersdal , SIND Rudersdal, Parkinsonforeningen Rudersdal, Ældre Sagen Ruderdsdal, Peers - Bro til hverdagslivet , Forældreforeningen, Hjerteforeningen Rudersdal, DemensNetværk Rudersdal, Danske Handicap Organisationer i Rudersdal, Støtteforeningen Hospice Rudersdal, Gigtforeningen Hovedstad Nord, Netværk for Sårbare borgere i Rudersdal, Ressourcebanken, Det Rullende Korps, Frivilligcenter Rudersdal, HASØ - Handicap i Søllerød, Røde Kors Søllerød


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794