Frivilligcentret og foreningerne er med på Rudersdal Folkemødedag


 folkemdedag

Frivilligcentret og en række foreninger glæder sig til årets Folkemødedag i Rudersdal den 4. september. Folkemødedagen er nemlig en helt unik mulighed for at få en uformel snak med politikerne i Rudersdal og sætte en række gode sager på dagsordenen.

Stand viser vej til fællesskabet

Frivilligcentret og medlemsforeningerne viser vej til fællesskabet.

Her kan man få en snak med frivillige fra Frivilligcentret og foreningerne og høre, hvordan man nemt og enkelt kan komme i gang som frivillig og deltage i de mange fællesskaber. Her kan man få overblik over aktiviteter for seniorer og indblik i de mange selvhjælpsgrupper og tilbud i Rudersdal. Pårørende kan se hvilke tilbud foreningerne har på programmet i efteråret og man kan få indblik i aktiviteterne, som en række foreninger under integrationsnetværket står for.

Publikum inviteres til at dele deres ideer til, hvordan vi kan styrke medmenneskeligheden generelt og situationen for pårørende specifikt.

Flere foreninger deltager desuden med egen stand. Det gælder Kræftens Bekæmpelse, Dansk Syrisk Kulturforening, Hjerteforeningen, Søllerød Bridge, Ældre Sagen, 1. holte Spejder, Bakkehuset, Rudersdal Erhvervsfornening.

Debat om pårørendes vilkår

Et nyt netværk af foreninger for patienter og pårørende i Frivilligcenter Rudersdal inviterer kandidater fra alle politiske partier i Rudersdal til debat om, hvordan vi passer bedre på pårørende, så de ikke står alene.

Pårørende er en enorm ressource for både patienten og sundhedsvæsenet. Men pårørende føler sig ofte overset, når deres nærmeste rammes af alvorlig sygdom, handicap mv. 53 % af pårørende oplever stress og det kan have en række negative psykiske, fysiske og sociale konsekvenser at være pårørende.

Det er udgangspunkt for dagens debat, hvor vi sætter særligt fokus på behov for en pårørendepolitik, behov for pårørendevejleder, Lær at Tackle kurser for pårørende og børn som pårørende.

Debatten foregår i Sal D fra 12 – 12.50.

Debat om hvordan vi styrker medmenneskelighed og selvhjælp i Rudersdal

Frivilligcenter Rudersdal og selvhjælpsgrupperne inviterer til debat om, hvordan vi styrker medmenneskeligheden i Rudersdal og engagerer flere mennesker i at hjælpe hinanden gennem livets kriser i fællesskab? Frivillige ledere af selvhjælpsgrupperne i Rudersdal deler deres historier og erfaringer. Repræsentanter fra de politiske partier i Rudersdal inviteres til at give deres bud på, hvordan vi kan styrke rammerne for medmenneskelighed, hjælpsomhed og fællesskab, og skabe gode rammer for selvhjælpsgrupper.

Debatten foregår i B3 fra 13 – 13.50

Skal din forening være med på standen?

Din forening kan stadig nå at komme med. Skriv til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis I vil være med på standen.


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794