Fremtidsværksted


 fremtidsvaerksted

Kom og vær med til at synliggøre de frivillige stjernestunder og bliv medskaber af fremtidens frivillighed i Rudersdal.

22. september kl. 17.30 - 21.00, Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte. Lokale: Per Kirkeby

Kære medborgere, frivillige, foreninger, spejdere, idrætsfolk, kulturpersoner, lokalpolitikere, virksomheder og medarbejdere i Rudersdal

Hvordan ser fremtiden ud for frivilligheden i Rudersdal? Hvordan skaber vi sammen mening, trivsel og gode aktiviteter? Hvad kan vi gøre mere af, så vi skaber endnu mere værdi for vores mentale sundhed, jorden, vandet, naturen, virksomhederne i vores lokalområde?

På denne workshop skaber vi sammen nye lokale muligheder for frivilligheden. Vi undersøger fremtidens potentialer ved at tage udgangspunkt i de mange stjernestunder, som vi allerede oplever og er med til at skabe. Derfra leger vi med, hvad der kan vokse ud af disse stjernestunder. Hvad er potentialerne?

Fremtidsværkstedet er inspireret af FN’s verdensmål. Vi arbejder med udgangspunkt i en model fra Verdenssundhedsorganisationen WHO, som består af 6 tværgående ledetråde på tværs af verdensmålene. De 6 P’er: PEOPLE, PLACE, PARTICIPATION, PEACE OG PROSPERITY og PLANET (Mennesker, steder, deltagelse, fred, velfærd og planeten)

Fremtidsværksted – Sammen skaber vi nye lokale velfærdsstier

Som deltager bliver du en kreativ medskaber af fremtiden i dit eget miljø, og du er med til at finde nye velfærdsstier i Rudersdal.

Det hele begynder med din egen praksis, hvor du allerede har en fornemmelse for nye potentialer, som der måske endnu ikke har sat ord og handling bag. Vi finder de gyldne øjeblikke. Det er nemlig, når vi berøres – og når vi berører andre, at vi færdes vel sammen og skaber velfærd. Vi arbejder med en billedbaseret tilgang – fordi billeder kan gribe det, der endnu ikke er sat ord på i praksis.

Underviser

Workshoppen ledes af Christa Breum Amhøj, som er medstifter af Aktionsuniversitet og ekstern lektor på Copenhagen Business School, hvor hun også har været leder af Center for Virksomhedsudvikling og Ledelse. Hun har ledet et utal af workshops og aktionslæringsforløb, skrevet artikler og været hovedtaler til diverse konferencer – og så leder hun workshoppen ’Film dine frivillige stjernestunder’ i Rudersdal.

Program:

Velkomst og fremvisning af filmen ”Frivillige Sjernestunder” skabt med input fra frivillige foreninger i Rudersdal.

Fælles introduktion til Fremtidsværksted – Vi sætter rammen for, hvordan vi arbejder med fremtiden, stjernestunder og bæredygtighed.

Arbejde ved bordene

· PEOPLE: Vi præsenterer billeder af stjernestunder omkring bordene.

· PLACE: Vi tegner et kort og placerer de frivillige aktiviteter, fællesskaberne og de lokale ressourcer. Hvad gør vi godt? Hvad mangler? Hvad kan vi gøre mere af?

PAUSE og et let måltid i Cafeen.

· PARTICIPATION: Hvert bord udvikler et eksempel på en begivenhed, der kunne være spændende og relevant at realisere sammen.

· PEACE/PRROSPERITY: Refleksioner over, hvordan ideerne kan skabe mere værdi i forhold til fx trivsel, fællesskaber, natur, steder og lokalområdet.

· PLANET – Fremvisning af ideer der kan skabe ny værdi for fællesskabet.

Hvad kommer der ud af det?

Du får et nyt blik på, hvordan du skaber værdi med dit frivillige engagement.

Du får ny inspiration til fremtiden som frivillig i Rudersdal. Du bidrager til en udstilling af frivillige stjernestunder.

Du bidrager med ideer til et mini-katalog over frivillige stjernestunder til fælles inspiration.

Tilmelding

Fremtidsværkstedet er for max 60 deltagere. Du bedes sende et billede af en stjernestund, du har oplevet eller været med til at skabe, når du tilmelder dig.

Tilmeld dig her eller på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Workshoppen udbydes i samarbejde mellem Frivilligcenter Rudersdal og Rudersdal Kommune og er støttet af Folkeoplysningsudvalget.

 

                  logo RGBRudersdal                   Rudersdal Kommune


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794