Workshop: Film din forenings stjernestunder


    BanFilm21

Tre mandage fra 23. august 2021 - Workshop: FILM DIN FORENINGS STJERNESTUNDER

Vil du lære lave en film om de gyldne frivillige øjeblikke på mobiltelefonen? Og vil du bidrage til filmen om frivillige stjernestunder i Rudersdal?

På denne workshop lærer du at lave film på mobiltelefonen samtidig med, at du stiller skarpt på de gyldne øjeblikke som din forening skaber.

På bare tre mandage får du lavet en film om din forenings univers. Dine videoklip kommer også til at indgå i en fælles film, som vises til Frivilligfesten den 24. september.

Du inviteres til at arbejde kreativt med at vise din forenings univers frem gennem film. Workshoppen veksler mellem korte oplæg og øvelser og egne hjemmeopgaver. Du behøver ikke at have kendskab til videoproduktion i forvejen.

Du lærer det funktionelle og film-tekniske, der handler om, at:

 • Producere video på en iPhone eller iPad
 • Planlægge og optage film
 • Fortælle en historie
 • Redigere en kort video
 • Sikre samtykke fra medvirkende så dataloven overholdes
 • Uploade din film på facebook og youtube

Du lærer også at se din forenings virke og værdi med friske øjne. Vi vil

 • kaste et kunstnerisk og poetisk blik på frivillige stjernestunder
 • arbejde med sansers betydning
 • bruge billeder og video til at få øje på de skjulte potentialer i din forening
 • eksperimentere kreativt med at vise værdien af din forenings virke

Workshoppen består af 3 moduler

 • Modul 1 Video som metode til at gribe de gyldne øjeblikke Vi arbejder med at fortælle historier og skrive manuskripter. Der bliver også tid til at lave spørgeramme og træne interview – og så får du en lille hjemmeopgave til næste gang. Mandag den 23. august fra kl. 16-19.
 • Modul 2: Billedfortællingen, der skaber stemninger og viser værdien. Vi arbejder med billedforløb, skudlister, kamerateknik og optagelser på mobilen. Vi giver feedback på hinandens produkter. Mandag den 30. august kl. 16-19.
 • Modul 3 Redigering og distribution. Vi arbejder med at klippe filmen sammen og lægge den på facebook eller youtube. Vi forbereder fernisering til Frivilligfesten. Mandag den 6. september kl. 16-19.

Frivilligfilm på tværs af foreninger

Underviserne bruger elementer fra deltagernes videooptagelser til at lave en film på kryds og tværs af foreninger. Filmen ’Frivillige Stjernestunder’ får præmiere til frivilligfesten på Frivillig Fredag og deltagerne fra workshoppen er naturligvis inviteret med.

Undervisere

Workshoppen ledes af Christa Breum Amhøj og Tabitha Burke. De er begge fra Aktionsuniversitetet og har erfaring med at arbejde med at bruge film som metode til at stille skarpt på de gyldne øjeblikke, som vi ønsker at forstærke. De har desuden konkret erfaring med snap-og videologs, undervisning og visuel formidling.

Praktisk

Der er plads til max ti foreninger på workshoppen. Foreninger kan deltage med en eller to personer, som er indstillet på at deltage i de tre workshops og lave egne interview og optagelser mellem modulerne. Deltagerne skal selv medbringe en en iPhone/iPad med iMovie installeret.

Sted

Frivilligcenter Rudersdal, Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246 B, 2840 Holte, lokale 202

Workshoppen udbydes i samarbejde mellem Frivilligcenter Rudersdal og Rudersdal Kommune og er støttet af Folkeoplysningsudvalget.

Tilmelding via NemTilmeld


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794