Rejseforeningen og vennerne samler kræfterne med Svend Mønsted som ny formand


 Rejseforeningen 2

Rejseforeningen og Rejseforeningens Venner samler kræfterne og fusionerer foreningerne. Det blev besluttet på en ekstraordinær generalforsamling den 22. juni, hvor Svend Mønsted blev valgt som ny formand.

Farvel og tak til formand og stifter

Rejseforeningens formand gennem de seneste 9 år Ingeborg Wisbom takkede af. Det samme gjorde Knud Carstensen, der var med til at stifte foreningen tilbage i 1987.

Begge glæder sig over, at der er nye yngre kræfter, som er klar til at tage fat, og de overlader trygt roret til den nyvalgte formand, som har været med de seneste 10 år, til bestyrelsen og til rejseleder Bo Koppel, der er Falckmand og rutineret leder af rejser for seniorer og handicappede og til Lise Gyldmark, der står for Indlandsturene.

Det hele begyndte som protest

Rejseforeningen blev grundlagt i 1987 med Henning Andersen i spidsen, og det startede som en protest og en indignation, fordi plejehjemmene ikke måtte rejse med beboerne.

  • Der var nogle sygehjælpere der ikke ville acceptere, at plejehjemmene ikke måtte rejse med beboerne, fortæller Ingeborg Wisbom.

Portopenge finansierer rejserne

Siden er der kommer mange med i Rejseforeningen, som har til formål at skabe et praktisk og økonomisk grundlag, så seniorer og handicappede kan rejse i ind- og udland under betryggende forhold. Støtteforeningen Rudersdal Rejseforenings Venner har som formål at hjælpe økonomisk med til, at Rejseforeningen kan fortsætte sit virke.

Rejseforeningen tjener pengene hjem ved at distribuere Senior nyt, som er Rudersdal Seniorråds blad til seniorer. 150 frivillige går i alt 107 ruter og hjælper med at sætte labels på bladene, pakke poser, organisere ruter og omdele bladet. Foreningen tjener på den måde portopengene ved at stå for distributionen. Vennerne har gennem alle årene støttet økonomisk med overskud fra Bankospil.

Pengene er gået til at finansiere rejseomkostninger for frivillige, Falck-folk og sygeplejersker og plejepersonale, der følger med på turene og sørger for at deltagerne får den hjælp, der er nødvendig. Rejsedeltagerne betaler selv for rejsen.

Rejser i ind og udlandet 

Det er blevet til rigtigt mange rejser igennem årene.

  • Hvert år tager vi typisk to rejser til udlandet og en rejse i Danmark, og så samler vi 8 i kørestole, 8 frivillige, 4 Falck-folk og 4 social- og sundhedshjælpere, så der er meget, der skal organiseres, fortæller Knud Carstensen.

Turen er gået til de Kanariske Øer, Mallorca, Kos, Kreta og mange andre steder i Middelhavslandene og herhjemme.

Coronaen har sat en midlertidig stopper for fornøjelsen. Men foreningen regner med at være klar igen i foråret 2022.

  • Vi venter til det igen bliver muligt at rejse uden mundbind og med liv i gaden, musik og god mad og alt det der skal til at skabe en god rejseoplevelse, siger Ingeborg Wisbom.

Kom med

Du er velkommen til at søge om at rejse med. Ældre og handicappede borgere i Rudersdal Kommune er berettigede til at deltage i Rejseforeningens rejser. Deltagerne udvælges af fagligt kvalificerede personer efter ansøgning med oplysninger om helbred, handicap og særlige behov. Nye ansøgere prioriteres højt.

Du er også mere end velkommen til at blive frivillig og hjælpe med at omdele Senior Nyt.

At rejse er at leve – også med kørestol.

Læs mere her.


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794