Kender du Offerrådgivningen?


 Offerrdgivningen

Formand for Nordsjællands Offerrådgivning, Marianne Søltoft Buhl, inviterer flere med i Offerrådgivningen og fortæller her om foreningens virke i Nordsjælland.

Offerrådgivningen i Nordsjælland er en organisation tilknyttet Nordsjællands Politi. Der er en Offerrådgivning i alle landets 12 politikredse. Rådgivningen har eksisteret siden 1998, men til trods herfor er rådgivningen ikke særlig kendt (i befolkningen), hvorfor vi benytter denne mulighed for at udbrede kendskabet til Offerrådgivningen i Nordsjælland.

Politiet ofte har travlt med selve opklaringen af en sag, hvorfor det kan være svært at få svar på alle spørgsmål ved den første henvendelse til politiet. Hvis du derfor - efter en anmeldelse til politiet sidder inde med nogle ubesvarede spørgsmål - kan du ringe til os og få hjælp. Du kan også ringe, hvis du blot har brug et godt råd eller nogen at tale med. Vi er på telefonen og vi lytter.

Rådgivningen består pt. af 14 frivillige rådgivere, der tilbyder ofre for en forbrydelse, pårørende og vidner, samtaler til at komme videre efter fx. en ulykke, et overfald, indbrud i hjemmet, selvmord i familien eller lignende. Vi kan også hjælpe med videre kontakt/henvendelse til politiet, advokat, eller anden rådgivning, fx. psykiatrisk skadestue eller psykolog.

Du kan kontakte Offerrådginingen i Nordsjælland på telefonnummer 7258 6600 døgnet rundt. Du kan også skrive til vores mail : Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Eller find os på facebook : Offerrådgivningen i Nordsjælland.

Offerrådgivningen i Danmark har også en officiel hjemmeside : Offerraadgivning.dk, hvor du kan læse meget mere om Offerrådgivningens arbejde.

Du ringer altid anonymt, og vi har tavshedspligt, medmindre du giver samtykke til, at vi må få dit navn og telefonnummer for at kunne hjælpe dig videre. De 14 rådgivere deltager i en vagtordning og passer på skift vagttelefonen. Den første samtale med Offerrådgivningen er således telefonisk, men hvis du ønsker det, kan der arrangeres et eller flere møder med 2 rådgivere, enten hjemme hos dig eller på et aftalt sted. Vi kan også ledsage dig til møder med politiet, kommunen eller anden offentlig myndighed.

Rådgiverne har gennemført en kortere uddannelse i kendskabet til politiets arbejde, straffeloven og krisehåndtering, og nogle rådgivere har også en uddannelse som mentor, således at der kan ydes et egentligt mentorforløb med flere samtaler. Vi har også en rådgiver, som er særligt uddannet i emnet: børn og sorg, og den pågældende tager ofte hjem til de børn, som har det svært efter fx. overfald eller indbrud i hjemmet.

Hvis du således har brug for at tale med Offerrådgivningen, eller måske overvejer, om du selv har lyst til at blive ansat som rådgiver, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 7258 6600 eller mailadressen : Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794