Endelig er der lys forude


Preben Etwil 2020 9

Det lokale foreningsliv har lidt frygteligt under coronakrisen.

Frivilligcenter Rudersdal beklager derfor, at det kulturelle og sociale foreningsliv ikke kunne genåbne i første genåbningsbølge, der blev sat i gang den 6. maj.

Til gengæld ser alt ud til, at vi er med i anden udrulningsbølge, der starter den 21. maj.

Det ser vi frem til med glæde.

Der er et stort og opsamlet behov for at mødes i foreningsfællesskaberne og holde bestyrelsesmøder, kurser, medlems- og netværksmøde rundt om i vores mange frivillige foreninger. For slet ikke at tale om de mange generalforsamlinger, der har været udskudt af flere omgange.

Fra den 21. maj kan vi igen, hvis vi holder os under forsamlingsloftet på 50 personer, begynde at afholde vores mange forskelligartede foreningsaktiviteter i fuldt omfang – som reglerne ser ud nu, er der dog krav om coronapas eller negativ coronatest.

Frivilligcenter Rudersdal har på ingen måde ligget på den lade side under nedlukningen, men vi har ikke kunnet holde fysiske møder, som også er en væsentlig ting af centerets aktiviteter. Foreningslivet har levet digitalt med fx selvhjælpskursus for pårørende, foreningsmøder og kursus for pårørende til demente.

Centerets bestyrelse og medarbejdere har brugt nedlukningen til at forberede sig til genåbningen, og er klar med pårørendemøde, møder i seniorfællesskaberne i Holte og Birkerød og en række selvhjælpsgrupper ’Kom Videre Mand’, sorggrupper, gruppe for kvinder, der har været udsat for psykisk vold og meget mere.

Men frivilligt arbejde består i høj grad af, at mennesker kan mødes, snakke sammen, udveksle erfaringer, hjælpe hinanden, støtte og lindre og holde ensomhed og mistrivsel stangen. Behovet for fællesskaber er vokset efter næsten et år med isolation og afsavn.

Derfor er det så vigtigt, at coronarestriktionerne ophæves, og at vi kan komme i gang igen.

Tiden er ikke til at ærgre sig over, at vi ikke kom med i første åbningsbølge, men glæde os over, at vi endelig kan komme i gang den 21. maj.

Preben Etwil, 

Formand, Frivilligcenter Rudersdal


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794