Demenskurset går online


Demenskursus online

Frivilligcentret har afholdt første del af kurset for pårørende til mennesker med en demenssygdom. Kurset afholdes i samarbejde med Rudersdal Kommunes demenskoordinator Birgitte Steen Grønnebæk.

Pga. Frivilligcentrets nedlukning og forsamlingsforbuddet bliver kurset afholdt online via Zoom.

Der er tilmeldt 31 deltagere, som vidner om det store behov for viden, forståelse og redskaber til samværet med den demensramte.

I Danmark er der cirka 87.000 mennesker med en demenssygdom og over 400.000 pårørende. Det kan være svært, når ens ægtefælle, forælder eller bedsteforælder bliver ramt af en demenssygdom. Samværet og hverdagen forandres, og det kan være svært at forstå disse ændringer, og som pårørende kan det være krævende.

På kurset får deltagerne gode redskaber til at forstå sygdommene bag demens, og hvordan man bedst håndterer samværet med den syge. Derudover er der fokus på de tilbud, der findes, hvor man kan få hjælp. Her kan nævnes DemensNetværk RudersdalOg det nye projekt støttet af Sundhedsstyrelsen, som Frivilligcentret samarbejder med Rudersdal Kommune om, hvor fokus er på at skabe bedre og mere fleksible aflastningstilbud til pårørende. I Frivilligcentret etableres frivilligbesøgsvenner, som kan være i hjemmet, så den pårørende kan komme ud og få lidt luft og yde lige egenomsorg. Lige nu er projektet udfordret af Corona-situationen, men med det samme det er forsvarligt at sende frivillige ud, så sættes det i gang.

Er du interesseret i at gøre en stor forskel for de pårørende og være med til at give dem et pusterum – eller er du selv pårørende og har brug for en frivillig? Så kontakt Anette F. Helland på mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på telefon: 2883 4326.


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794