Inklusion på fodboldbanen


More than sport 

 En gruppe unge Eritreanere fra Nærum Kulturcafé er for nylig begyndt at spille fodbold i Skjold Birkerød Fodbold.

De unge Eritreaner deltog på temadag om inklusion af sårbare målgrupper i foreningslivet, som Friviligcentret, Røde Kors og DGI Nordsjælland inviterede til for et halvt år siden. De kom, fordi de brændende ønskede sig et sted at spille fodbold. Og de gik glade fra mødet, fordi det faktisk blev begyndelsen til det nye samliv med Skjold Birkerød Fodbold.

En ny film viser deres glæde over at være med i foreningsfællesskabet og klubbens glæde over at tage godt imod de nyankomne.

Inklusion på fodboldbanen er et helt konkret resultat af længerevarende samarbejde mellem DGI Nordsjælland, Røde Kors og Friviligcenter Rudersdal, som vil gøre det nemt for flygtningebørn og unge at finde ind i foreningsfællesskaber, og sikre at idrætsforeninger skal være gode til at tage imod nyankomne.

MOVE Beyond bygger også bro mellem Rudersdal Idrætsråd, Frivilligcenter Rudersdal og alle de frivillige foreninger i Integrationsnetværket, DGI Nordsjælland, BROEN Rudersdal,

Røde Kors Rudersdal og Rudersdal Kommune.

Læs mere om MOVE Beyond. MOVE Beyond er et projekt støttet af Erasmus+

Se filmen her


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794