Repair Cafe Rudersdal åbner nyt værksted i Holte


repaircafe vedbk 

Torsdag den 28. januar åbner frivillige et reparationsværksted i Kulturcenter Mariehøj i Holte

Har du noget, som du gerne vil reparere? En cykel du vil sætte i stand? Eller noget nyt du gerne vil lave af genbrugsmaterialer?

Så er der hjælp at hente i Reparationsværkstedet i Holte, som er et helt nyt frivilligt socialt og bæredygtigt fællesskab, hvor du kan komme og fikse ting, du ellers ville have smidt ud.

Frivillige åbner værkstedet
Frivillige er klar til at åbne det nye værksted.  De har alle hænderne godt skruet på og erfaring med at arbejde med træ, metal og elektronik – også computere. De stiller deres viden til rådighed i værkstedet. Men det kan også være, at du selv kan hjælpe andre med at fikse deres ting.

  • "Vi vil gøre det nemt at reparere alt fra lamper og legetøj til haveredskaber og husholdningsmaskiner. Vi smider alt for meget væk, og det er skidt for både klimaet og miljøet. I værkstedet kan vi hjælpe hinanden med at give produkter længere levetid", siger Niels P Sønderskov, som er en af de 3 igangsættere.

Per Mikkelsen fra Vedbæk supplerer:

  • "I værkstedet deler vi også viden om håndværk og reservedele. Mange gamle håndværkerdyder er ved at gå i glemmebogen, og det er ærgerligt. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med andre og lære noget nyt, så vi bliver bedre til at fikse de ting, der er gået i stykker", siger han.

Ulrik Støckel tager turen fra Birkerød for at være med til at starte det nye fællesskab :

  • "Der er så mange, som snakker om klima og miljø og bæredygtigt liv, uden at der sker noget. Nu gør vi noget. Og så håber vi, at det griber om sig, så vi kan reducere affald og gør op med smid-væk-og-køb-nyt mentaliteten i praksis", siger han.

Åbent Værksted i Kulturcenter Mariehøj i Holte
Frivillige åbner det nye værksted for alle i Holte den sidste torsdag i måneden kl. 17 – 19, Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246 C i Holte. Første gang den 28. januar, hvis Corona-situationen tillader det.

Rudersdal Kommune stiller værkstedet til rådighed, og der er værktøj og maskiner til det meste indenfor træ, metal og elektronik og cykelreparationer.

Tirsdagsåbent for seniorer i Bakkehuset i Vedbæk
Når vaccinen lukker landet op igen, så genåbner frivillige også værkstedet for seniorer i Bakkehuset i Vedbæk tirsdage fra  kl. 10 – 14, Vedbæk Strandvej 373, Vedbæk.

Bakkehuset stiller værkstedet til rådighed, og der er er værktøj og maskiner til det meste indenfor træ, metal og elektronik. Gratis for medlemmer af Bakkehuset. Gæster betaler 25 kroner.

Velkommen
Kom glad. Du skal selv medbringe eventuelle reservedele. Al reparation er på eget ansvar.

Hold øje med program og åbningstider på www.facebook.com/groups/aabentvaerksted eller skriv til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Læs vores folder her.


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794