Nytårshilsen fra Frivilligcenter Rudersdal


godt nytr 

 Frivilligcenter Rudersdal ønsker alle medlemmer, foreninger, venner og samarbejdspartnere et Rigtig Godt Nyt År.

Det forgangne år har i høj grad været præget af Coronakrisen, der har hæmmet ganske meget af det frivillige foreningsarbejde. Lad os håbe, at vaccinen i løbet af året vil være med til at bringe foreningslivet tilbage til noget, der kunne kaldes normalt. Vi savner det i høj grad.

Det, at mennesker kan mødes og snakke sammen, hjælpe hinanden, grine og more sig sammen, er helt elementære menneskelige behov. Det frivillige arbejde har menneskelig værdi både for brugerne og ikke mindst for de frivillige selv. Lønnen for frivilligt arbejde er glæden ved at hjælpe eller inspirere andre. Der er i dag et så stort behov som ingen sinde.

Vi skal være flere, og det bliver vi ved, at man kan se, at det frivillige arbejde er glædeligt, nødvendigt, og at det nytter. De frivillige skal opleve, at de gør en forskel.

Det frivillige arbejde i 2021 er først og fremmest at komme godt tilbage efter Coronakrisen – at få gang i det aktive frivillige foreningsliv i 85 foreninger i Frivilligcentret.  Men vi skal også tage alt det nye digitale liv og udendørs fællesskab med, som Coronaen har lært os.

Der er meget at tage fat på. Coronaen har været svær for de fleste og rigtigt hårdt for mennesker, der i forvejen er socialt udfordrede. Så der er stort behov for de medmenneskelige fællesskaber. Det glæder vi os til at være en del af sammen med alle frivillige og foreninger.

I Frivilligcentret vil vi også tage fat på nye spændende opgaver i 2021:

  • Vi skal have flere med i det frivillige fællesskab og vi skal række ud efter de mest sårbare. Vi vil gøre, hvad vi kan for at styrke Selvhjælp Rudersdal med nye selvhjælpsgrupper og netværk. 
  • Vi vil sætte UNG TRIVSEL på dagsordnen. De unge har haft det svært i 2020 med afstand og isolation, og vi ved at det er endnu vigtigere end før at få gang i samtaler om det, der er svært, og finde nye veje til fællesskab blandt unge.
  • Vi vil også begynde at arbejdet med at udvikle nye former for åbne fællesskaber og netværk – f.eks. værksteder, udendørs fællesskaber, nabofællesskaber og digitale fællesskaber. Det skal være lettere at finde ind i foreningslivet, og særligt mange af de mest sårbare skal have et sted, hvor de bliver mødt som mennesker - helt uafhængigt af diagnoser og udfordringer, som de ellers måtte have.

I 2021 fylder Frivilligcentret 20 år, og det skal fejres. Jeg håber, det kan blive en god anledning til at samle frivillige foreninger om en bæredygtig fremtid med inspiration i FN’s Verdensmål og involvere foreninger og grupper i at udvikle bæredygtige fællesskaber, der er stærke og robuste, som peger fremad og inkluderer dem, der står udenfor.

Med et stort ønske om at blive Coronaen kvit, tegner 2021 sig som mulighedernes år.

Så lad os alle træde ind i det nye år med positive forventninger.

Preben Etwil, Formand


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794