Inklusion af sårbare børn og unge i idrætslivet


Flere brn og unge

 Børnene fra Dansk Syrisk Kulturforening fik en tidlig julegave i form af sportstasker og trin for trin vejledning i at søge kontingentstøtte.

Et samarbejde mellem DGI Nordsjælland, Røde Kors og Frivilligcenter Rudersdal har gjort det lidt nemmere for flygtningebørn og andre børn og unge der står udenfor idrætslivet at komme i gang i foreningerne

Det skal være nemt for flygtningebørn og andre sårbare målgrupper at finde ind i foreningslivet, og idrætsforeninger skal være gode til at tage imod nyankomne. Så klart lød formålet for et nye projektsamarbejde mellem DGI Nordsjælland, Røde Kors og Frivilligcenter Rudersdal.

Foreningslivet virker. Det giver bedre humør, bedre helbred og masser af fællesskab. Det er der brug for blandt mennesker, der er udfordret. Foreningsdeltagelse er med en rigtig god vej til integration og inklusion.

Men der er flere barrierer for inklusion. Flygtningefamilier har fx svært ved at få råd til idrætsaktiviteter og der er for ringe kendskab til kontingentstøtteordninger fra DGI og Broen. Den gode velkomst i foreningen er vigtig og samtidig er inklusion ikke øverst på dagsordenen i idrætsforeningerne. Endelig viste undersøgelser at mange flygtninge er bange for niveauet i foreningerne og udstyrskrav.

Integrationsforeninger og idrætsforeninger blev involveret i projektet sammen med foreningen Broen. Og projektet er blevet en god begyndelse på at få flere sårbare børn og unge med ind i fællesskabet.

Velkomst workshops

Konkret blev det til velkomst workshops for trænere og frivillige foreninger. Her blev foreningerne udstyret med nye redskaber til at byde nye medlemmer velkommen med særlig velkomstprogram, introduktionslege og ’body-ordning’, der gør det nemmere for nyankomne at finde sig til rette og styrker det sociale samvær.

Foreningerne fik også en introduktion til, hvordan de kan søge kontingentstøtte hos Broen Rudersdal og DGI og er altså nu ’velkomstparate’.

Kom i gang sportstasker til flygtninge

100 flygtningebørn i Rudersdal har fået en sportstaske med en trin-for-trin vejledning til hvordan de kommer i gang med at søge støtte til fritidsaktiviteterne. Røde Kors, Dansk Syrisk Kulturforening, Nærum Kulturcafe og Birkerød Flygtningekontakt fik taskerne med til deres børn på årets sidste møde i Integrationsnetværket.

Projektet er blevet gennemført med tilskud fra Erasmus Plus.

DGI Nordsjælland og Frivilligcenter Rudersdal fortsætter samarbejdet mellem idrætslivet og de sociale frivillige foreninger, som skal give bedre inklusion af sårbare målgrupper. Det bliver til mindst en velkomst-workshop i 2021.

Søg støtte til kontingent og stævner i DGI

Idrætsforeninger kan søge penge til kontingent og stævnedeltagelse til børn og unge, der har vanskeligt stillede forældre. Puljen Foreningsliv giver også støtte til voksne flygtninge og asylansøgere. Søg her.

Søg støtte til fritidsaktiviteter hos BROEN Rudersdal

BROEN Rudersdal støtter kontingent, nødvendigt udstyr og offentilg transort til børn mellem 4 og 17 år, der bor i Rudersdal og kommer fra økonomisk trængte familier. Udfyld ansøgningsskemaet som ligger online her. Skemaet skal indsendes af en fagperson eller foreningsfrivillig, som kender familien og har kendskab til, at der er et reelt økonomisk behov for støtte.

 


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794