De unge er glade for at være foreningsaktive – ny rapport fra Projekt Frivillig


I marts 2012 udkom 1. del af en evalueringsrapport om Projekt Frivillig udarbejdet af Center for Frivilligt Socialt Arbejde.

Rapporten er en undersøgelse af hvilke unge der engagerer sig som frivillige, hvilke forløb der oprettes af foreningerne, hvordan de unge og foreningerne mødes, samt hvilket udbytte de unge og foreningerne får ud af frivilligforløbet.

Det viser sig at næsten halvdelen af de unge som deltager i frivilligt arbejde via Projekt Frivillig er nye frivillige. De sociale foreninger har haft størst succes med at tiltrække unge. Unge fortæller, at de føler sig mere ansvarsbevidste af at have været frivillige og har fået ny viden. Foreningerne fortæller, at de har fået praktisk hjælp og ny inspiration af at have de unge engageret. Langt størsteparten af forløbene har været mere end de omdiskuterede 20 timer.

Undersøgelsen viser, at udfordringerne ved projektet er at mobilisere foreningerne til at oprette frivilligforløb. Barriererne handler blandt andet om rekrutteringsarbejdet. Andre udfordringer ved projektet er, at der stadig er for få unge fra erhvervsuddannelserne der deltager.

Læs rapporten.

 funcuptil web


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794