Frivillig Fredag satte ny frivillighedspolitik til debat


DSC 0043

Med indslag fra foreningslivet og politisk debat om den nye frivillighedspolitik fejrede foreningslivet Frivillig Fredag i Mantziussalen i Birkerød i fredag den 27. september 2013.

De seks partier bag frivillighedspolitikken (Venstre, Socialdemokratiet, SF, Lokallisten, Konservative og Radikale) stillede op til debat sammen med foreningsparaplyerne Kulturparaplyen, Idrætsrådet, BUS – spejdersammenslutningen og Frivilligcentret.

Med en enkelt sætning hver beskrev de seks partierne formålet med den nye frivillighedspolitik som rammeskabende, mulighedsskabende, fremmende af aktivt medborgerskab, at gøre det nemmere at være frivillig, at fremme mere frivillighed, men også at forventningsafstemme mellem foreningslivet og kommunen. Paraplyorganisationerne understregede betydningen af en klar afgrænsning, og et enkelt spørgsmål lød om det store fokus på frivillighed, måske gør frivilligheden mere ufrivillig.

30 veloplagte korsangere fra foreningen Rytmisk Korforsynings kor Seven Sharp kiggede forbi, der var premiere på en dokumentarfilm om frivilligheden i Rudersdal, Amatørscenen Søllerød viste klip fra deres seneste forestilling, og integrationsprojektet Idræt+ fortalte om aktiviteterne i Rudersdal.

”Jeg må betegne dagen, som en stor succes”, fortæller formand for Frivilligcentret Søren Grotum efterfølgende. ”Der har været en rigtig god stemning, foreningsfrivillige har set hinanden og er måske blevet inspireret til samarbejder på tværs”.

Selve arrangementet har også været et godt eksempel på hvad frivillighed er. Det frivillige kontorkorps i Frivilligcentret, har lagt mange timers arbejde i planlægningen af dagen i samarbejde med centrets lønnede leder, bestyrelsen har været involveret og Sct. Georgs Gildes spejdere stillede med et service-team. Desuden har der været involveret en frivillig fotograf, grafiker og blomsterbinder.


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794