At male med papir


 hcandersen

Elin Rasks papircollager udstilles netop nu i Frivilligcentrets lokaler.

Elin Rask blev født i 1936 i Søllerød og var fra barnsben interesseret i både tegning og maling. Som ung blev hun dog rådet til at tage en ’fornuftig’ uddannelse, men Elin Rask endte alligevel med at beskæftige sig med billedkunst. Hun valgte dog ikke den traditionelle pensel og oliemaling, men kastede sig i stedet over saks og papir.

Når man ved første øjekast kikker på Elin Rasks billeder, ser man ikke, at billedet er lavet ved hjælp af papir og lim. Collagerne er så detaljerede, at man skal hel tæt på, før man kan se papirets struktur og de individuelle papirstrimler.

Elin Rask har tidligere fortalt, at inspirationen både kom fra en sky på himlen, en hvid gavl med mørke skygger, en smuk bygningsdetalje, et foto taget for 80 år siden af familien i morfars have eller et moderne pressefoto. Frivilligcentret har den fornøjelse at udstille billeder der blandt andet forestiller Amalienborg, Elefantporten ved Ny Carlsberg, Fredensborg og Schackenborg. Elin Rask har også beskæftiget sig med emner og motiver som naturen, H. C. Andersen, julen, kongehuset, teater og musik. Fælles for alle billederne er de flotte farver og de mange detaljer.

Billederne kan ses frem til 7. februar 2014 i Frivilligcentret på Skovgærdet 4 i Holte.


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794