Fokus på de frivillige unge


konference 2 til web

konference 1 til web

I Birkerød Sognegård blev der d. 20. november afholdt konference om frivillige unge. Konferencen satte fokus på, hvordan man bedst muligt tiltrækker, fastholder og engagerer unge, når det kommer til frivilligt arbejde. I denne forbindelse var foredragsholderne Søren Østergaard og Rie Skårhøj inviteret til at holde oplæg. Søren Østergaard, der er leder af Center for Ungdomsstudier og arbejder med frivillighed og ungdomsstudier, snakkede især om nutidens unge, og hvordan de tænker og agerer, mens Rie Skårhøj, der er sociolog med speciale i frivillige organisationer, i dialog med de deltagende fortalte om, hvordan man fastholder de unge i det frivillige arbejde.

Da de to professionelle oplægsholdere havde talt, gik forstanderen for Kløckershave Plejeboliger på. Hun fortalte om den gruppe af frivillige unge, der er tilknyttet plejeboligerne, og som ca. en gang om ugen besøger de ældre i Kløckershave. Forstanderen og de ældre har oplevet, at de unge bringer et helt nyt liv ind i plejeboligerne, og at de unge i høj grad selv tager initiativ til at lave nye arrangementer og aktivitetstilbud. Netværkshuset for indvandrere og flygtninge stillede også op med en frivillig, der fortalte om, hvordan foreningen bruger de frivillige unge. I Netværkshuset benyttes de frivillige unge især, når der skal hjælpes med større opgaver på ungdomsuddannelserne.

Endeligt fortalte to frivillige unge om deres egne oplevelser af at være ung og frivillig, hvilket var en øjenåbner for nogle af de deltagende på konferencen. 

Alt i alt var det en hyggelig og lærerig aften, med masser af gode input fra både professionelle, foreninger og dem, det hele handlede om – de unge selv.

Konferencen er resultatet af et samarbejde mellem Projekt Frivillig, Frivilligcenter & Selvhjælp Rudersdal, Frivilligcenter Helsingør og Gigtskolen. 


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794