Vi skal åbne dørene!


debatpanel

Vi skal åbne dørene! var en af konklusionerne ved Frivilligcentrets debat omkring handicap og foreningsliv ved Rudersdal Folkemødedag lørdag den 28. august 2015.

Omkring 20 personer lagde vejen forbi Frivilligcentres debat: Kan foreningslivet være ekskluderende? Ordstyrer Anne Worning, tidligere medlem af Frivilligrådet styrede debatten sikkert i mål og debattørerne Sigrid Stilling fra SUMH (Sammenslutningen af unge med handicap), Heidi Thamestrup (medlem af forretningsudvalget i Danske Handicaporganisationer og landsformand i Autismeforeningen) og Mathias Krarup-Jensen (formand for Herlev-Hjorten Håndboldklub) bragte mange emner på banen. De fremmødte bidrog også med mange emner og spørgsmål.

Hvad kan vi selv gøre? spurgte ordstyreren og de fremmødte og debatpanel svarede blandt andet: Mere viden og information! Vi mangler information og viden om handicap. Vi mangler information og viden om mulighederne for de handicappede i foreningslivet. Samtidig skal man ikke lade al initiativ drukne i ”hvad nu hvis” overvejelser så intet sker, kommenterede en af debattørerne.

Desuden blev lysten og viljen til inklusion debatteret. Foreningslivet skal åbne dørene for personer med et handicap, men de handicappede skal også åbne dørene og komme ud af huset. Hertil kommenterede en debattør: Tænk gerne inklusion bredere end blot handicap, så vi kan få et mangfoldigt civilsamfund. Kig fx på elitesporten, hvor personer med et handicap og personer uden handicap ved landsholdssamlinger træner sammen. Samtidig kommenterede en debattør, at ved at inddrage andre målgrupper i foreningen end de traditionelle, kan foreningerne få flere medlemmer og flere aktive frivillig!

Sådan fortsatte debatten i 45 minutter, hvilket jo var alt for kort tid til så stort et emne…..


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794