FrivilligBørsen bliver en fejring af frivillighed og samarbejde i lokalsamfundet


Gentagelse af en succes
Det er anden gang, at der holdes FrivilligBørs i Rudersdal. ”Sidste år var vi nogle af de første i landet til at arrangere en FrivilligBørs og siden da har vi hørt at mange andre Frivilligcentret og kommuner har grebet ideen. Det tror vi er fordi det virker super godt. På FrivilligBørsen i 2014 blev der indgået omkring 80 aftaler mellem parter, der ikke nødvendigvis ellers havde fundet sammen.” siger Lotte Hassing, leder af Frivilligcenteret og fortsætter ”sidste år så vi for eksempel at Orienteringsklubben aftalte at indsamle garn til en strikkeklub i Elmehuset og at DemensNetværk Rudersdal fik et foredrag om testamente fra advokat Lene Stener”.

Mange deltagere ved årets FrivilligBørs
Noget kunne tyde på, at lokalsamfundet deler frivilligcenterlederens entusiasme for konceptet, der er i hvert fald stor opbakning til arrangementet. Deltagerlisten tæller 50 deltagende foreninger, frivilliggrupper, virksomheder og offentlige institutioner. Det er ti mere end ved børsen sidste år og der er både gengangere og nye navne på deltagerlisten.  
”Der var et rigtig, rigtig godt arrangement sidste år. Det var hyggeligt og vi fik snakket med en masse mennesker og fortalt om vores forening” fortæller Birthe Klestrup fra Det Rullende Korps. ”Jeg synes vi fik meget ud af det – ellers ville vi jo ikke have tilmeldt os igen” siger Birthe Klestrup.  Det Rullende Korps tilbyder at stille med en ’ruller’, som en ekstra hånd til at skubbe en kørestol, eller ledsage en ældre eller handicappet ved arrangementer på daghjem og plejecentre.

Aftaler skal i hus
Når FrivilligBørsen åbner står et korps af børsmæglere klar til at hjælpe deltagerne med at finde sammen og få aftaler i hus. Det sker på baggrund af et børskatalog, hvor alle deltagere har oplyst hvad de har af tilbud og ønsker. Her er der mere en 150 tilbud og ønsker at navigere i så mæglernes rolle er at spotte, hvem der kan få glæde af at tale med hvem.
”Det skal nok blive rigtig livligt, for vi regner med cirka 100 personer med skilte og udklædninger, der skal finde hinanden på den halvanden time FrivilligBørsen varer” siger mægler Eva Nanni, der til dagligt er frivillig i Kræftens Bekæmpelse.  

Netværk og samarbejde
FrivilligBørsen er arrangeret af Frivilligcenter Rudersdal. ”Vi arrangerer FrivilligBørs, fordi det er en håndgribelig måde at sætte fokus på alt det, vi som lokalsamfund kan og har. Målet er, at der opstår netværk og samarbejder, ikke bare foreninger i mellem, men i hele lokalsamfundet” siger Frivilligcenterleder Lotte Hassing.

Del af Frivillig Fredag
FrivilligBørsen holdes i forbindelse med Frivilligrådets fejring af frivilligheden på Frivillig Fredag den 25. september. Der vil være aktiviteter over hele landet i ugen op til og på selve dagen.

mæglerne


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794