Ny viden, inspiration og våde sokker - Frivilligcentret på Folkemøde


Det var meget tidligt og med en grim vejrudsigt forude, da Frivilligcenter Rudersdals medarbejdere og et enkelt bestyrelsesmedlem mødtes for at tage bussen til Bornholm og Folkemødet fredag d. 17. juni.

’Hvad skal I egentlig derover efter?’ var der nogen, der havde spurgt. Svaret var, at vi skulle hente inspiration og høre om nye projekter og tanker omkring frivillighed og civilsamfund. Da vi sad på færgen var der hårde forhandlinger omkring hvilke arrangementer vi skulle prioritere – der var flere hundrede at vælge mellem bare den ene dag vi var der.

Første stop blev et arrangement hos Det Sociale Netværk omkring deres projekt Så Byg dog Bro!, hvor herboende flygtninge hjælpe nytilkomne flygtninge. Der næst gik det videre til Dansk Flygtningehjælps telt, hvor debatten hed ’Kan frivillige hjælpe flygtninge i arbejde?’. Svaret var selvfølgelig ja, men det blev også klart at der er forskellige dilemmaer og faldgruber man skal være opmærksomme på.

I det mere teoretiske hjørne var vi til Aarhus Universitets arrangement om Hvad vil det sige at være en god medborgerskab? Her var fokus på hvordan man bliver en medborger i samafundet og hvad det gør ved vores tillidskultur når grupper ikke føler sig som medborgere.

I efterhånden silende regn nåede vi til dagens sidste stop hos Realdania, hvor dagsordenen var Foreningens Anatomi og de nye organiseringsformer i civilsamfundet. Her var fokus bl.a. på hvordan de traditionelle foreninger kan komme til at lukke sig om sig selv og hvad der skal til for at skabe engagement og ejerskab for aktiviteter.

Lidt trætte landede vi i København ved 21-tiden med ny viden, inspiration og våde sokker. En rigtig spændende tur som vi gerne gentager næste år.

til nyhed


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794