Frivilligcentret skal flytte



Rudersdal Kommune har meddelt Frivilligcentret, at vores nuværende hus på Skovgærdet 4 i Holte skal bruges til andet formål. Derfor skal Frivilligcentret flytte.

flyttekasse7. hj.side


Vi har haft til huse i huset på Skovgærdet i snart 9 år. Da vi overtog huset fik vi at vide, at det var en løsning for de næste 2 – 3 år, men til januar har vi været der i 9 år. Det har været 9 gode år, hvor Frivilligcentret har gennemgået en meget stor udvikling. Huset benyttes i dag flittigt af centerets mange frivillige og foreninger og grupper. Vores mødelokaler bruges i mange timer om ugen, og de har skullet bookes i meget god tid. Vores kontorer til personale er næsten altid fyldt op, og vi har endda måttet indrette ekstra 2 kontorpladser i køkkenet på 1. sal. Vi er således ved at være vokset ud af det udmærkede hus på Skovgærdet.


I stedet har kommunen foreslået Frivilligcentret, at vi flytter ind på Kulturcenter Mariehøj. Det kan betyde en dårligere geografisk placering for mange af os, ikke mindst os, der færdes med den kollektive trafik. Til gengæld indebærer det en række fordele med bedre lokaler, synergi med mange andre aktiviteter i huset, bedre mulighed for en tæt kommunikation og et større samarbejde med kommunen for blot at nævne nogle fordele. Det kan også give Frivilligcentret nogle udfordringer med vores selvstændighed og fastholdelse af, at Frivilligcentret ikke er en kommunal instans, men en uafhængig, frivillig forening for frivilligheden i bred forstand.


Bestyrelsen har lagt stor vægt på fordelene og har med glæde taget imod tilbuddet. Derfor er vi for tiden i dialog med kommunen om, hvilke og hvor mange lokaler, Frivilligcentret vil kunne disponere over, men det er vigtigt for os, at vi har så gode muligheder, at vi kan have vores sjæl og identitet med os. I den forbindelse er det også vigtigt, at vi er blevet lovet, at der bliver indrettet et køkken, hvor vi kan lave kaffe og mad og servere vores egen fortæring til vores møder. Vi placeres i det område, der kaldes Storm P.


Det er endnu ikke klart, hvornår flytningen effektueres, med der stiles mod begyndelsen af 2017. Måske endda først i januar måned. Der opstår mange praktiske problemer i forbindelse med flytningen. Dem vil vi løse sammen med kommunen. Husets brugere skal blot fortsætte med at planlægge møder og aktiviteter i huset. Når det er flyttetid, vil alle aftaler blive overført til Kulturcenter Mariehøj på en eller anden måde.


Frivilligcentret håber, at, alle vil tage flytningen positivt og arbejde konstruktivt for, at vi får et godt og inspirerende miljø i de nye lokaler.


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794