Passionen driver værket


Jeanett Debb 001

Jeanett Debb er forkvinde i den fem år gamle forening KulNatur, hvor hun forener sin passion for kultur, natur og motion. 

Jeanett Debb er jazz sangerinde, ivrig motionist og så elsker hun naturen, og derfor er hun vild med sit virke som ophavskvinde til skovfit.dk og en af de bærende kræfter for foreningen KulNatur, som giver kulturoplevelser i naturen og masser af motion og fællesskab med medlemmerne. 

  • Jeg fik inspirationen til skovfit.dk, da jeg selv gik i gang med at træne en diskusprolaps væk ude i skoven for mere end fem år siden. Det gik rigtigt godt med fitness i naturen og det gav god energi, som smittede andre. Lige pludselig var vi en hel gruppe til skovfitness og vi hyggede om hinanden med fortælleaftner over bål, lokalhistoriske vandreture, jazz ved Bøllemosen og alle mulige andre kulturelle oplevelser, som blev en del af det grønne naturlige og sunde liv, fortæller Jeanett Debb. Skovfit.dk slog sig nemlig dengang sammen med den helt unge forening KulNatur. Tilsammen var de en håndfuld mennesker, der ville oprette en forening, der kunne inspirere til mere ophold i naturen og Jeanett Debb blev hurtigt primus motor i foretagendet. 

Kultur og Natur helbreder
I dag tæller foreningen mere end 100 medlemmer, som samles til Mester Jakel teater i skoven, til urtevandringer, danseopvisninger i naturen og kunst i haven – og så naturligvis skovfitness, som stadig er kernen i foreningen.

  • Der sker noget nyt i foreningen hele tiden. Naturen er en fantastisk helbreder og det samme er kulturen, så derfor er der et meget stort potentiale for at bruge foreningen som løftestang til trivsel og velvære, vægttab og et sundere liv uden stress, siger hun. 

 

Ole Christensen 004

Konkurrencefri træning

Ole Christensen har været med på holdet de seneste år

  • Jeg fik en blodprop for nogle år siden og det blev anledningen til at sætte fart på træningen i Skodsborgparken. Det var en tung tid, så jeg blev meget glad for at møde Jeanett og alle skovfitness menneskerne, hvor der er plads til fællesskab og grin under træningen. Her er konkurrencementaliteten lagt på hylden, og alle kan være med, uanset om de har barnevogn eller krykker eller skal genoptræne efter en blodprop, siger Ole der passer træning og foreningsaktiviteter trofast.

 

Foreningen har til huse i Skodsborg og de fleste aktiviteter udspringer fra Skodsborg Station.

Der er mere nyt i vente fra KulNaturforeningen og Jeanett Debb, der er blevet næstformand i KulturParaplyen og partner i ’Åben Scene’, som hun er i gang med at lægge planer for sammen med Frivilligcenter Rudersdal, KulturParaplyen og KulNatur.

Du kan møde foreningen, der inviterer til 5 års fødselsdagsfest søndag d. 17. Marts fra kl. 11.00. Her kan man også møde Kurt Flemming, Bakkens Pjerrot, som er ny frivillig direktør for KulNatur. Alle kan være med til en let omgang skovfit først - men det er ikke et krav for at deltage i festlighederne i skoven.

Se hele invitationen her

 

Frivillighedens mange ansigter

Ny serie med fortællinger om frivilligt virke. Bliv inspireret og rørt og bidrag selv til at fortælle historier om frivillighedens mange ansigter. Send historien og et godt billede til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794