Film din forening - workshops


Film din forening

Workshop 3 mandage fra 26. august: FILM DIN FORENING.

 

Vil du lave en film om din forening? Og bidrage til Frivilligfilmen i Rudersdal?

På denne workshop lærer du at lave film på mobiltelefonen og fortælle korte skarpe historier, som kan inspirere flere til at komme med i forenings-fællesskabet. Dine filmklip kan også komme til at indgå i en helt ny film om frivilligheden i Rudersdal, som får præmiere på Frivillig Fredag den 27. september.

Workshoppen veksler mellem korte oplæg og øvelser og egne hjemmeopgaver. Deltagerne får et fælles filmsprog og hjælper hinanden med at fortælle historien på en enkel og kreativ måde.

Du lærer at

  • Producere video på en iPhone eller iPad
  • Planlægge og udvikle video, som kan bruges på nettet
  • Arbejde med at fortælle historier og udarbejde manuskript
  • Planlægge og optage et velfungerende interview
  • Redigere en kort video
  • Sikre samtykke fra medvirkende, så dataloven overholdes
  • Uploade din film på facebook og youtube

Indhold

Workshoppen ’Film Foreningen’ består af 3 moduler: 

  • Modul 1: Den gode historie og manuskriptet. Vi arbejder med at udvikle ideer, fortælle historier og skrive manuskripter. Der bliver også tid til at lave spørgeramme og træne interview. Mandag den 26. august kl. 16-19.
  • Modul 2: Billedfortællingen. Vi arbejder med billedforløb, skudlister, kamerateknik og optagelser på mobilen. Vi følger op og du får sparring til dit manus. Mandag den 2. september kl. 16.30-19.
  • Modul 3: Redigering og distribution. Vi arbejder med at klippe filmen sammen og lægge den op på facebook, hjemmeside eller youtube. Mandag den 9. september kl. 17-20.

Alle deltagere optager interview og billeder fra foreningen inden sidste modul.

Frivilligfilm

Deltagernes videooptagelser bliver klippet sammen på kryds og tværs af foreninger. Frivilligfilmen ’Vil du med – frivillige fortæller eventyr’ får præmiere til frivilligfesten på Frivillig Fredag og deltagerne er naturligvis inviteret med.

Underviser

Workshoppen ledes af Peter Zeuthen, Visual Story, som i mere end 25 år har arbejdet med at lave film og med at undervise organisationer og virksomheder i videokommunikation. Visual Story har bl.a. holdt kurser for medarbejdere i en række kommuner, i større virksomheder, HK og DJØF. Alle steder er der lagt vægt på at lade medarbejderne fortælle historier.

Praktisk

Der er plads til max ti foreninger på workshoppen. Foreninger kan deltage med en eller to personer, som er indstillet på at deltage i de tre workshops og lave egne interview og optagelser mellem modulerne. Deltagerne skal selv medbringe en en iPhone/iPad med iMovie installeret.

Sted: Frivilligcenter Rudersdal, Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246 B, 2840 Holte, lokale 202.

Workshoppen udbydes i samarbejde mellem Frivilligcenter Rudersdal og Rudersdal Kommune og er støttet af Folkeoplysningsudvalget. Tilmelding til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på tel: 4589 0056.


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794