Planlagt rekruttering: Få nye frivillige, som bliver i foreningen.


              kursus

Frivilligcenter Rudersdal, Ældresagen Hørsholm og Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm inviterer til kursus i planlagt rekruttering den 12. september 2019 fra kl. 16.30-19.30 i lokaler på Selmersbo, Selmersvej 13, 2970 Hørsholm. 

Tilmeldingsfrist: mandag d. 2. september 2019. Tilmelding kan ske på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på tlf. 29262040

Kurset er for frivillige i foreninger, organisationer, Frivilligcentre eller andre, som udfører frivilligt socialt arbejde. I har brug for at få flere frivillige med om bord og vil gerne have ideer, inspiration og redskaber til at få lagt en god plan for jeres arbejde med rekruttering.

Kurset er gratis. Det kræver ingen særlige forudsætninger, og man deltager aktivt i øvelser og diskussioner.

Indhold:

Uden aktive og engagerede frivillige – intet foreningsliv! Derfor er rekruttering af frivillige en af de vigtigste kerneopgaver for enhver forening, frivillig organisation, initiativ eller projekt. Ikke desto mindre er det vores erfaring, at det er de færreste, som får lagt en god plan eller strategi for deres rekrutteringsarbejde.

På dette grundkursus får du grundlæggende viden, fif og værktøjer, der hjælper dig i arbejdet med at mobilisere og skaffe nye frivillige, lægge en god plan for rekrutteringsarbejdet og gøre modtagelsen af de nye frivillige til en succes – både for dem, dig og din forening.

Sådan foregår kurset:

Kurset veksler mellem korte oplæg fra underviser, præsentation af eksempler, praktiske øvelser og fælles drøftelser. Du er med til at udvikle en rekrutteringsproces for din forening, som omfatter fire forskellige trin:

  1. Potentielle frivillige - hvem er de frivillige og hvor finder vi dem?
  2. Nye frivillige - hvordan byder vi nye frivillige velkommen?
  3. Garvede frivillige - hvordan fastholder og motiverer vi?
  4. Frivillige der stopper - hvordan siger vi pænt farvel - og hvad kan vi lære af det.

Underviser:

Theis Rud Lauesen. Theis er konsulent ved Center for Frivilligt Socialt arbejde og uddannet cand.soc. i Politik og administration og Kommunikation med særligt fokus på styring i den offentlige sektor, velfærdsstatens udvikling og tværsektorielt samarbejde mellem danske kommuner og civilsamfundet.

På CFSA rådgiver Theis frivillige organisationer og kommuner om samarbejde og samskabelse på tværs af sektorer. Derudover faciliterer Theis CFSA's tre netværk for kommunale frivilligkonsulenter.


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794