5 spørgsmål til koordinatoren af Birkerød Kulturnat


jack kulturnat

Programmet for Birkerød Kulturnat er netop udkommet med mere end 73 gratis arrangementer den 13 september. Formanden for Kulturparaplyen og koordinatoren af de mange aktiviteter, Jack Otto Kristensen, var forbi med de første trykte eksemplarer og vi brugte anledningen til at stille ham fem spørgsmål.

Hvad glæder du dig mest over i forbindelse med Birkerød Kulturnat?

  • De mange glade og engagerede mennesker, der er involveret. Det smitter.

Hvad er den største udfordring?

  • Den største stressfaktor er absolut at få hele programmet til at falde på plads på én gang. Der er flere hundrede mennesker bag alle arrangementerne i programmet. De skal i princippet helst nikke på samme tid, så vi kan sige ”go” til trykkeren. – Og det skal være på en måde, så der er liv alle stederne, og det ene arrangement ikke forstyrrer det andet.

Hvad betyder frivillige foreninger for Kulturnatten?

  • De frivillige foreninger er selve kerne i, hvad kulturnatten handler om. Det er en enestående chance for at komme i kontakt med en masse af kommunens borgere. Men foreningerne kommer meget stærkere ud over scenekanten, når det sker i levende samspil med kunstnere, andre foreninger, erhverv og kommunen, herunder bibliotek og Mantzius.

Hvordan får man et godt samspil mellem frivillighed, kultur og erhverv – og har du et godt eksempel?

  • Vær opmærksom på, at alle skal have noget ud af det. Det er fair nok. Så får man stort udbytte af, at de meget forskellige parter kan bidrage med hver deres ressourcer. Det er ikke bare effektivt, men det er også meget sjovere på den måde. Et eksempel kunne være, at kulturnatten ønskede flere besøgende og mere liv i byen til kulturnatten. Det er sjovt nok også i butikkers og restauranters interesse med liv i byen. Så nu samarbejder vi – ikke mindst om markedsføring. Det sparsomme budget rækker længere, når flere trækker på samme hammel.

Hvad vil du råde publikum til?

  • Prøv at gå rundt i hele byen og oplev mange forskellige ting. Hvis du bliver på ét sted, får du ikke rigtigt glæde af, at det er en kulturnat med mange tilbud. Kan du nå 15 oplevelser?

 

Frivilligcentret er med på Kulturnatten sammen med flere foreninger. Du kan finde os i Foyeren i Biblioteket. Frivilligcentret bidrager også til sceneprogram på første sal i biblioteket fra 20.30 – 21.15 .

Læs mere hos Rudersdal Kulturparaply, som arrangerer Birkerød Kulturnat. 

Følg også udviklingen i programmet på Facebook.


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794