Ny ældrecafé skal modvirke ensomhed hos ældre med anden etnisk baggrund


                seniorcafe1

Ældre med anden etnisk baggrund er i risiko for at opleve dobbelt-ensomhed grundet sprogbarrieren. Ud over at de ligesom etniske danskere mister kontakten til kollegerne, når de forlader arbejdsmarkedet, så mister de også deres sproglige kunnen.

Derfor åbner Dansk-Syrisk Kulturforening en ældrecafé for ældre med anden etnisk baggrund i Kulturcenter Mariehøj.

Caféen har til formål at skabe trygt fællesskab, hvor de ældre kan opbygge sociale relationer uden for hjemmet og nyde en kop kaffe og lidt at spise.

Der vil løbende blive implementeret sundhedsfremmende og sociale aktiviteter. Fx kort- og brætspil som det er kutyme i Mellemøsten samt introduktion til petanque og andre igangværende aktiviteter for ældre borgere i Kulturcenter Mariehøj.

Nada Naanaah, foreningens formand, vil stå for seniorcaféen. Nada er uddannet social og sundhedsassistent og demensvejleder, samt uddannet gruppeleder i Fortæl for Livet ved fonden Ensomme Gamles Værn. Fortæl for livet er et gruppeforløb for ældre borgere, der fokuserer på at skabe nye sociale fællesskaber i alderdommen. 

Anna Kosuri vil også være med til at stå for caféen. Anna har en baggrund inden for kommunikation og kulturmøde.

Caféen vil være åben hver fredag fra kl. 11-13 og åbner den 1. november på Kulturcenter Mariehøj, Storm P. Området, Øverødvej 246B, 2840 Holte.

For yderlige oplysninger kontakt:

Nada på email: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Anna på email: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

               seniorcafe2

 


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794