Nyt seniorfællesskab i Gl. Holte skudt i gang


       Seniorfllesskab Gl Holte 2

Frivilligcentret og Boligforeningen Holtegårds Jorder styrker naboskab og fællesskab med nyt frivilligt fællesskab for seniorer

Ved indgangen til det nye år lød startskuddet til et nyt seniorfællesskab for seniorer 65+. Det skete med nytårskomsammen på Holtegårdsvej 1-53 i fælleshuset, hvor 12 seniorer deltog. Det blev en festlig eftermiddag med bobler, kransekage, kaffe og kage, samt mange gode snakke.

  • Vi er så glade for at komme godt i gang med den nye samværsgruppe i Fælleshuset, der ligger sammen med en række ældreboliger. Nogle af os har god kontakt allerede, men der sidder også en del ældre, som er meget alene, og som føler sig ensomme. Vi håber, at vi med det nye fællesskab kan lære hinanden bedre at kende, så vi får et bedre naboskab og et større fællesskab, der hvor vi bor, siger Linda Jacobsen, der er kontaktperson for beboerne og boligkontoret Danmark, som administrerer ældreboligerne.

Det nye seniorfællesskab skal være med til at bryde ensomhed, styrke naboskab og fællesskab, og skabe trivsel og glæde. Der vil være kaffehygge fremover den første onsdag hver måned, og derudover arrangeres der fællesspisninger, og ind imellem en udflugt.

Det nye seniorfællesskab arrangeres af Frivilligcenter Rudersdal og Holtegårds Jorder, som en del af projekt Naboskab Følgeskab Fællesskab. Projektet er finansieret af Sundhedsstyrelsen.

                           Seniorfllesskab Gl Holte Linda og Anette

Tryghed og fællesskab

Anette F. Helland, der er projektleder i Frivilligcentret, er glad for at komme i gang med den første samværsgruppe for seniorer i Gl. Holte.

  • Det er så fantastisk, at Holtegårds Jorder, som de første, har taget så godt imod vores forslag om at lave frivillige fællesskaber i boligområdet. Jeg er sikker på, at det nye initiativ kan være med til at skabe større tryghed i boligområdet, og det kan der være brug for efter den ulykkelige brand i slutningen af året, som kostede en 73-årig kvinde livet. Et tættere naboskab kan være med til, at man passer godt på hinanden, siger hun.

Lækre kager og håndsrækning fra Værktøjskassen

Det var en eftermiddag i fællesskabets navn, hvor flere frivillige var med til at bidrage. Susanne Vittarp, en lokal heltinde, havde bagt skønne jordbærkager. Susanne er en sand filantrop, der hjælper trængte mennesker med at bage (og nogle gange lave mad) til fødselsdage, jul og konfirmationer. Hun hjælper mennesker, der ikke selv har råd og overskud til det – og denne gang hjalp hun det nye seniorfællesskab i gang med lækre kager. Susanne bragte stor glæde til det nye fællesskab med sin person, og ikke mindst de skønne kager!

Beboerne i Holtegårds Jorder fik også et tilbud om en håndsrækning fra frivillige handymænd i værktøjskassen. De har tilbudt at hjælpe med at sætte gratis fondsdonerede røgalarmer op hos beboerne og udføre små-reparationer i hjemmene.

Flere seniorfællesskaber undervejs

Frivilligcentret står klar til at hjælpe flere seniorfællesskaber på vej. Vil du være med i Gl Holte? Eller vil du gerne have et seniorfællesskab i dit nærområde? Så kontakt Anette F. Helland på telefon: 28 83 43 26 eller mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

                                        


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794