Rullerne kører tur med ældre


           ruller januar 20

Frivillige skaber gode oplevelser på kommunens plejecentre og daghjem, når de skubber rullestolen til udflugter og deltager i sociale arrangementer.

  • Jeg savnede samvær med ældre i mit liv, så derfor meldte jeg mig som ruller, fortæller Pia Hallas.

Pia er en af 15 frivillige i Det Rullende Korps, som bruger noget af deres fritid på at skubbe kørestole, når plejecentret tager beboerne med på udflugter og når der er sociale arrangementer på kommunens plejecentre og daghjem. Nogle frivillige er også cykelvenner, som giver en tur på cykel go-carten.

  • Jeg får så meget livsglæde af at være med i Det Rullende Korps. Beboerne på plejecentrene bliver glade, når vi kommer, og det smitter. Jeg er faktisk altid i godt humør, når jeg har været ude med rullerne, fortæller Pia Hallas, der har været med i Det Rullende Korps i 2 1/2 år.

Det er plejecentre og daghjem, som inviterer Det Rullende Korps til at deltage i ture, arrangementer og fester. Det kan være dansecafé, banko, kirkebesøg, sang, årstidsfester og udflugter.

  • Som frivillig er vi med til at give beboerne gode oplevelser, men vi overtager aldrig personalets arbejdsopgaver, siger Pia Hallas.

Stor efterspørgsel

Det Rullende Korps vil gerne have flere med i fællesskabet, så de kan imødekomme den voksende efterspørgsel fra de kommunale plejecentre og daghjem.

  • Der er brug for frivillige, fordi mange af beboernes familier ikke har mulighed for at give en hånd i hverdagen. Måske fordi de bor langt væk eller har travlt med job og børn, når der er brug for det. Medarbejderne på plejecentrene har også mange andre opgaver at løse, så de har god brug for hjælp til de særlige arrangementer, siger Pia Hallas.

Det Rullende Korps er meget populære gæster på plejecentre og daghjem, og der kommer flere invitationer til at deltage i arrangementer, end gruppen af frivillige kan overkomme.

  • Vi vil gerne være mange flere, for vi kan slet ikke følge med behovet, siger Pia Hallas

Det Rullende Korps prøver derfor at finde flere frivillige, som har lyst til at give en hånd med.

Bliv ruller

Alle kan være rullere. Unge som ældre. Der er ikke behov for særlige uddannelser eller erfaringer. Beboerne på plejecentret har mange forskellige interesser og erfaringer – og det har de frivillige også. Man bestemmer selv hvor meget tid, man vil bruge og hvornår man vil bruge den.

  • Vi mødes tre gange om året for at planlægge de aktiviteter, vi skal deltage i, og så melder man sig, når man kan, forklarer Pia.

Vil du vide mere om Det Rullende Korps eller være frivillig, så kontakt frivilligkoordinator Marianne Leth Jørnø på tlf 2621 4608 eller via mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Se mere i filmen om Det Rullende Korps 

Læs om frivilligjob i Det Rullende Korps her 

                 ruller 2 januar 20

 


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794