Flygtninge i Rudersdal får hjælp til lektierne af amerikanske studerende fra DIS - Study Abroad


            Lektiehjlp2 Play and learn

Et nyt partnerskab mellem DIS Study Abroad, Dansk Syrisk Kulturforening og Frivilligcenter Rudersdal er win win. De amerikanske studerende får mulighed for at prøve deres studie i multikulturelt arbejde af i praksis og flygtninge i Rudersdal bliver bedre til engelsk og får nye færdigheder for fremtiden.

Hver onsdag kommer der en gruppe amerikanske studerende til Rudersdal. De kommer for at hjælpe flygtninge med engelsk. Amerikanske studerende og deres lærere fra DIS – Study Abroad driver nemlig frivillig programmet DIS Refugee Action. Her får de med opbakning fra virksomheden vist, hvordan man tager samfundssansvar i praksis i et nyt partnerskab med Frivilligcentret og Dansk Syrisk Kulturforening.

Engelsktræning er et hit blandt de mange børn, som er mødt op til ’Play and Learn English’ i lørdags, som blev startskuddet på det nye samarbejde.

  • Det var meget sjovt og anderledes end hvad vi plejer at gøre i vores lørdagsskole. Det var meget cool, at de amerikanske studerende var så unge, siger Nour Shawi på 13 år, som er en del af Danske Syrisk Kulturforenings lørdagsskole, som sætter fokus på leg og læring.

De amerikanske studerende er også glade for at få praktiske erfaringer med deres teorier og større interkulturel forståelse.

  • The best part about the play and learn Saturday was seeing the excitement of the children and their willingness to communicate and interact despite the language barrier. I learned the importance of using visuals such as gestures or drawing images to communicate. As well as, seeing the children work together to help each other out with translation. This experience has benefitted me in challenging myself on finding different ways to teach which can require trial and error methods to see what works best, siger Zainab Waheed, som er aktivitetsleder for de studerende.

Samfundsansvar

DIS viser vejen for, hvordan virksomheder kan bruge egne styrker til at tage medansvar for at give flygtninge et bedre ståsted i hverdagen og nye kompetencer til fremtiden.

Lærer og praktikvejleder Maja Sbahi Biehl har taget initiativet til DIS, Refugee Action og involveret både medarbejdere og studerende i projektet.

  • Det hele startede for alvor, da jeg og mine kolleger så billederne af flygtningebørn, der var skyllet op på stranden og billeder af flygtninge på motorvejen. Vi talte meget om de billeder. Også med de studerende. Og vi fik et stærkt ønske om at hjælpe, fortæller Maja Sbahi Biehl.

I praksis tog det lidt tid at finde ud af, hvordan DIS som virksomhed bedst kunne bruge kræfterne på at hjælpe.

  • Vi var enige om, at vi gerne ville give noget af det, vi er bedst til videre. Og vi ville mærke, at vi gjorde en forskel. Det kan vi som frivillige. Vi har været på asylcentrene. Men eftersom der er meget få flygtninge, der kommer ind i landet, er vi glade for nu at hjælpe i Rudersdal, hvor flygtninge bor, siger Maja.

Win win

De amerikanske studerende bruger teorier fra faget Children in a Multicultural Context: Theory and Practice som baggrund for gæsteundervisningen, som foregår i Frivilligcentret.

Det er win-win. Flygtningene får hjælp til deres engelske lektier en gang om ugen. Men der er også en velforberedt ’Play and Learn English Day’ for børnegruppen på programmet.

  • Vi har altid fokus på samarbjede på tværs af foreninger og virksomheder. Sådan giver vi vores medlemmer mulighed for at udvikle sig og få nye kompetencer, og det er en stor hjælp for de studerende, der er i gang på VUC, AVU og KVUC, siger Nada Nnaanaah, der er stifter og formand for Dansk Syrisk Kulturforening.

De amerikanske studerende får en interkulturel forståelse.

Partnerskab

Til sommer evalueres pilotprojektet med henblik på at tilbyde træning i engelsk til flygtningebørn og voksne i kommunen. Tanken er at partnerskabet skal udbredes, så det kommer flere flygtninge til gode. Det kan ske i med Nærum Kultur-Cafe, Venligboerne og Birkerød Flygtningekontakt og foreningerne i Integrationsnetværket.

Frivilligcentret er glade for at være med til at sætte nye partnerskaber mellem virksomheder og foreninger i gang.

  • Det er jo et rigtigt godt eksempel på samarbejde på tværs af erhvervslivet og foreningerne, og den slags kan der være meget mere af i Rudersdal, siger Lisbeth Eckhardt-Hansen, leder af Frivilligcentret.

Virksomheder, som gerne vil støtte sociale foreninger eller løfte frivillige opgaver, er velkomne til at henvende sig til frivilligcentret. Kontakt: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

                   Lektiehjlp Play and Learn 2

Netværkstræf Rudersdal 

11. marts fra 15.30 – 18.00 på Birkerød Bibliotek.

Er du interesseret i at forny dit netværk, få ny inspiration til partnerskaber og indgå konkrete samabejdsaftaler på tværs af civilsamfundet, den offentlige sektor og det private erhvervsliv? Så invitereret Frivilligcenter Rudersdal og Rudersdal Kommune til træf den 11. marts.

Foreninger, frivilliggrupper, virksomheder, private og kommunale fagområder er inviteret til træf, hvor der er masser af muligheder for at forny sit netværk, få ny inspiration og lave konkrete samarbejdsaftaler. Frivilligcenter Rudersdal og Rudersdal Kommune står bag Netværstræf den 11. marts. Formålet er sætte fart på vidensdeling, samarbejde og partnerskaber i Rudersdal.

Der er fri entré, men billetter kan bestilles (efter først til mølle-princippet) her

Udfyld formular til inspirationskataloget her 

Tilmelding senest den 1. marts 2020.


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794