Frivilligbank skal få flere med


                       thumbnail Vil du med

Frivilligrekruttering var på dagsordenen til foreningsmødet, hvor der var masser af indspil til, hvordan vi kan opbygge en stærk frivilligportal i Rudersdal.

Rigtigt mange foreninger savner nye kræfter og vil rigtigt gerne have flere med i det frivillige fællesskab. Men hvordan bliver vi bedre til at få nye frivillige og til at opbygge en stærk frivilligbank med masser af lokale frivilligjob? Det var emnet for den anden halvdel af foreningsmødet.

Vi er alle enige om, at vi gerne vil gøre det nemmere for borgerne at finde frivilligjob og nemmere for foreningerne at finde frivillige – og præcis derfor kan vi hjælpe hinanden med at opbygge en ’frivilligbank’ fyldt med meningsfulde frivillige opgaver, hvor nye kræfter kan finde ind i fællesskabet. Rammerne er på plads med den lokale portal som Rudersdal Kommune og Frivilligcentret står bag i samarbejde med Frivilligcentre i Danmark. Det betyder, at vi har en fælles portal til alle frivilligjob i Rudersdal.

Vi bruger internettet til alt. Også til at finde frivilligjob. Så selv om det stadig er allermest almindeligt for foreningerne at rekruttere nye frivillige i deres eget netværk og spørge en ven, så er der faktisk 44 %, der siger, at de har fundet deres første frivilligjob ved at søge på internettet.

Sidste år var der 7.400 opslag fra frivillige organisationer på frivilligjob.dk i hele Danmark. I Rudersdal bliver de fleste frivilligjobs besat i løbet af en månedstid. Frivilligcentret har fx fået instrukører til Selvhjælpsgrupper og kontorpassere, der hjælper med at servicere medlemmer, Børns Voksenvenner har fået nye frivillige, der er kommet nye omdelere til Seniornyt, flere frivillige til foreningen Peers, Røde Kors har fundet aktivitsledere og meget andet.

Undersøgelser viser, at vi bliver frivillige, fordi vi vil gøre en forskel. Fordi vi bliver gladere, klogere og får nyt netværk, gode oplevelser og indsigt i samfundet. Men vi skal også huske, at mennesker vil noget forskelligt og vi har alle noget forskelligt at bidrage med.

Det gode opslag

Centerleder Lisbeth Eckhardt-Hansen gav nogle tips til, hvordan man laver gode opslag på frivilligportalen.

  • Fokuser på de frivilliges behov og ønsker
  • Besvar de grundlæggende spørgsmål: Hvad er opgaven? Hvor foregår den? Hvor meget tid skal man bruge? Hvornår? Hvilken forskel gør jeg som frivillig? Kræver jobbet bestemte kompetencer? Hvad får jeg ud af det? Hvordan kommer man i gang? Hvem er kontaktperson?
  • Det vigtigste først
  • Skab ‘billeder’ hos læseren og vis hvad I brænder for

Synliggør opslag

Med det gode opslag kommer vi langt. Men det er også vigtigt at synliggøre opslagene. Både Frivilligcentret og Rudersdal Kommune skriver om aktuelle frivilligjobs i nyhedsbrevene. Men foreninger kan også selv dele opslaget på facebook og LinkedIn og sende link til venner og bekendte.

Se slides her


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794