Vejen til guldet - grundkursus i fundraising - UDSAT


Vejen til guldet

Dette kursus er desværre udsat.

Har du brug for en indføring i fundraising i det frivillige sociale arbejde? På kurset her kan du blive klogere på, hvad der skal til for at skaffe penge til foreningens aktiviteter. Du får indsigt i fonde, puljer og støttemuligheder samt inspiration og værktøjer til ansøgningsprocessen.

Fundraising er en udbredt aktivitet i foreningslivet, og konkurrencen om midler er hård. Dette kursus giver en indføring i fundraising og de støttemuligheder, der findes på det frivillige sociale område. Kurset her giver dig indblik i de strategiske overvejelser, man skal gøre sig, inden man går i gang med at søge penge, og du får tips og tricks til den gode ansøgning til puljer og fonde og nogle helt konkrete værktøjer til foreningens arbejde med fundraising.

Hvem henvender kurset sig til?
Kurset er målrettet frivillige og ansatte, som gerne vil i gang med at skaffe ressourcer til projekter i foreningerne, der er medlemmer af Frivilligcenter Rudersdal og Frivilligcenter Hørsholm.

Varighed og form:
Kurset er et heldagskursus. Dagen byder på oplæg fra underviser, fælles drøftelser, arbejde i mindre grupper, øvelser og individuel refleksion.  Der kan være max 25 deltagere.

Kursusindhold:
Kurset giver en introduktion til fundraising i det frivillige sociale arbejde og indsigt i de krav, bevillingsgiver stiller, når I søger offentlige puljer eller private fonde. Emnerne for dette kurser vil være:

  • Offentlige puljer, private fonde og legater
  • Alternative finansieringskilder som sponsorater og erhvervssamarbejder og crowdfunding
  • Projektudvikling fra ide til koncept med konkrete værktøjer til arbejdet
  • Den gode ansøgning og projektbeskrivelse med konkrete værktøjer til arbejde
  • Den gode proces for foreningens arbejde med fundraising

Sidst på dagen er der mulighed for at 3-4 deltagere kan fremlægge deres projektideer og få feedback fra holdet og kursuslederen. Hvis du har en ide, som du gerne vil fremlægge, må du meget gerne sende den på forhånd. Vi kan ikke nå alle deltagere, så vi vil vælge nogle repræsentative.

Underviser:

 Anita Srensen

Anita Sørensen er antropolog og selvstændig proceskonsulent med egen virksomhed AS analyse. Som tidligere ansat projektkonsulent i flere organisationer i den frivillige sektor og i en af landets største fonde - Nordea-fonden - har Anita omfattende viden om arbejdet i både foreninger, frivillige organisationer og fonde.


Tid og sted:
Kurset er gratis og holdes fredag den 27. marts fra 9.30 – 15.30
Frivilligcenter Rudersdal, Øverødvej 246 A, Holte. Lokale 202
Kaffe, the, morgenbrød og en mindre frokost serveres undervejs.

Tilmelding: (efter først til mølle) til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Hvis du vil vide mere om fundraising:

Fundraising for frivillige sociale organisationer – guide 

Crowdfunding for frivillige foreninger (videoguide) 


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794