Vi står sammen – hver for sig


Lukket        

Danmark lukker ned, og det gør vi også i Frivilligcentret. Vi følger myndighedernes anbefalinger og står sammen – hver for sig.

Vi udskyder alle møder og aktiviteter i marts. Kulturcenter Mariehøj er lukket, og det er ikke muligt at bruge lokalerne.

Digitale fællesskaber

Mens vi står sammen – hver for sig, så kan vi godt passe på hinanden i digitale fællesskaber. Det er faktisk i fuld gang. Dansk-Syrisk Kulturforening har gjort lektiehjælpen digital med on-line møder og alle foreninger, der arbejder med Integration er i fuld gang med at give vigtig information fra myndighederne videre til flygtninge, som ikke har nok sprog til at forstå myndighedernes anbefalinger.

Røde Kors opruster det civile beredskab

Røde Kors samarbejder med myndighederne om at opruste det civile beredskab med Røde Kors Hjælpe Netværket og med ekstra call-center, som kan aflaste myndighederne, og en gruppe samaritter hjælper i myndighedernes sundhedsfaglige callcentre.  
Læs mere og meld dig som frivillig på www.rodekors.dk/corona/hjælp eller ring på telefon 3529 9660.

Gratis træning med Skodsborg Skovfitness

KulNatur Foreningen Skodsborg hjælper i gang med dig egen træning i naturen. Følg med på facebook, hvor Skodsborg skovfitness løbende lægger videoer ud til inspiration, så du kan holde din træning ved lige.

Inspiration til fornyelse fra Verdensmål i Hverdagsliv

Foreningen Verdensmål i Hverdagsliv har samlet lidt inspiration til at genstarte vores virke her på jorden i pagt med jordens eco-systemer.

https://lnkd.in/d9R8Msp ; https://lnkd.in/d8kKd29 ; https://lnkd.in/dV9MfFV

Peers kortlægger digitale fællesskaber

Foreningen Peers vil kortlægge, hvilke digitale fællesskaber, der findes, som sårbare mennesker kan have glæde af i denne Corona-tid. Det kan være interessefællesskaber med online sang, recovery-snakke eller andre online sociale fællesskaber. Skriv til Peers på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis du har en ide.

Bro til hverdagslivet tilbyder en linje, der har åbent, mens Danmark er lukket ned.

Rigtig mange sårbare mennesker har mistet deres faste rytme i hverdagen. Aktiviteter, træning, job, praktik er lukket og man kan ikke besøge hinanden. Nogle står også alene med børn uden netværk. Ensomhed og angst kan nemt få fat på en. Derfor har nogle peer-støtter fra hele Danmark åbnet Peer-linjen, hvor peers støtter og guider dig. De har ikke nødvendigvis svarene, men de lytter og støtter.

Ældre Sagen lukker til 1. juni men hjælper på afstand

Ældre Sagen lukker alle aktiviteter frem til 1. juni, men der er alligevel hjælp at hente for medlemmerne.
Ældre Sagens IT-frivillige vil i perioden indtil den 1. juni over telefonen forsøge at hjælpe mandag, tirsdag og onsdag fra kl. 10:00 til kl. 16:00 på følgende telefonnummer 2045 0068.
Ældre Sagen kører ikke ud i denne tid, og kan ikke hjælpe med alt IT og teknologi over telefonen, men prøv at kontakte dem med de it-problemer, du måtte opleve. De glæder sig til at hjælpe så mange som muligt, indtil IT-Hjælp, IT-café, kurser og de mange andre spændende IT-aktiviteter åbner igen.

Gode råd om foreningsdrift

Center for Frivilligt socialt arbejde giver her en række anbefalinger til foreningsdrift og generalforsamlinger under coronavirus.

Digitale Værktøjer

TechSoup Danmark har udgivet en artikel med oversigt over redskaber til at arbejde hjemmefra. Her kan du få gode værktøjer, online kurser, blogindlæg mv. Langt det meste er gratis for dig, der arbejder i civilsamfundet.

Vær med til at tage ansvar for særligt udsatte grupper

Mange frivillige sociale foreninger og tilbud har kontakt med særligt udsatte grupper. Vi opfordrer til, at I hjælper med at informere jeres brugere om, hvordan de kan undgå at blive smittet eller sprede smitte (jf. myndighedernes anbefalinger). I kan fx overveje at ringe rundt til jeres brugere.

Sundhedstyrelsen har udarbejdet foldere/plakater til særligt sårbare grupper. Hjælp gerne med at udbrede materialet til jeres medlemmer og brugere. 

Beredskabet i Rudersdal Kommune

Rudersdal Kommune lukker alle ikke nødvendige aktiviteter for at begrænse smitte og følge myndighedernes anbefalinger. Lukningen omfatter blandt andet skoler, daginstitutioner, jobcentre, kultur- og fritidstilbud samt hovedparten af kommunens administrative funktioner. Genbrugspladsen, biblioteker og tandpleje er også lukkede og der er store begrænsninger i åbningstiderne i borgerservice, der er forbeholdt akutte behov. Lukningen varer foreløbig frem til og med fredag den 27. marts. Se mere her.

Vi er her

I Frivilligcentret arbejder vi hjemmefra. Men vi gør, hvad vi kan for at hjælpe. Vi tjekker mails og facebook og viser vej til fællesskaberne.

Frivilligcentret vil også gerne hjælpe med at synliggøre aktiviteter fra foreningslivet og vi hjælper også gerne nye aktiviter frem.

Skriv eller ring til centerleder Lisbeth Eckhardt, hvis du har en ny aktivitet, der kan være til glæde for fællesskabet, eller hvis der er mennesker med brug for akut hjælp. Skriv til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ring 2084 1156.

Nyheder fra frivillige og foreninger kommer på facebook. Følg os her: https://www.facebook.com/frivilligcenterrudersdal/

Vi er her – blot på afstand. Og vi glæder os til at se alle på den anden side.

.


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794