Kvinder + 60 savner hinandens selskab i Aktive Kvinder Rudersdal


lisbeth rasmussen

Samtale med Lisbeth Rasmussen, Aktive Kvinder Rudersdal

Aktive Kvinder Rudersdal er en gammel husmoderforening, som for 1,5 år siden kunne fejre 95-års fødselsdag. Foreningen fungerer stadig i bedste velgående og har 110 medlemmer i alderen 60+.

Frivilligcentret har talt med Lisbeth Rasmussen om, hvordan de håndterer Coronakrisen.

  • ”Det er jo en mærkelig tid, og vi har aflyst alt til og med maj. Vi har en sommerudflugt for 50 personer i juli, som måske bliver til noget, men det afhænger jo af situationen, og hvad Regeringen melder ud af retningslinjer. Mange af vores medlemmer trænger efterhånden til at se mennesker. Vi har flere som er enlige, og som har et ensomt liv. Rigtig mange savner social kontakt. Det gør vi alle jo.”

Som så mange andre, er Lisbeth også ramt i sit personlige liv, hvor hun ikke kan deltage i den private kvindeklub, som hun plejer – eller dyrke yoga, hvor de dog nu prøver at se, om de kan mødes i haven i stedet. Familie bliver primært set via Skype, da Lisbeth og hendes mand er 70 og 72 år, og derfor i risikogruppen.

Aktive Kvinder i Rudersdal har umiddelbart ikke tanker om at finde alternative måder at være sammen på. Især fordi flere af deres medlemmer er over 80 år, og det kan være svært for dem, og derudover vil det være svært at administrere, når man er 110 medlemmer, fortæller Lisbeth.

 


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794