Hjælpepakke til sociale organisationer + Puljer, fonde og corona-økonomi


jack finnigan m9ectvuprp4 unsplash

Ny hjælpepakke med otte tiltag skal støtte frivillige organisationer på socialområdet i forbindelse med corona.

  • Alle organisationer på det sociale område kommer nu også med i den statslige pulje til lønkompensation uanset niveau for offentlig støtte.
  • Alle organisationer på det sociale område kommer med i den statslige pulje for kompensation for faste udgifter uanset niveau for offentlig støtte.
  • Kommunerne kan fortsat betale for socialøkonomiske virksomheder, der driver tilbud efter servicelovens § § 103 og 104.
  • Organisationer på det sociale område kan i udgangspunktet beholde tilskud fra staten til projekter, hvis aktiviteterne udskydes på grund af COVID-19.
  • Social- og Indenrigsministeriet opretter en rådgivningsfunktion, der skal matche organisationer med fonde, der vil investere i sociale indsatser under COVID-19.
  • Perioden for støtte til udgifter for aflyste arrangementer udvides, så der kan udbetales kompensation i en længere periode. Arrangementet skal have haft en afholdelsesdato i perioden 12. marts til 31. juli 2020.
  • Sociale tilbud kan hæve deres takster, hvis de ikke kan afholde deres COVID-relaterede ekstraudgifter inden for deres almindelige driftsbudget
  • Der afsættes 50 mio. kr. i 2020 til en kompensationspulje målrettet frivillige sociale civilsamfundsorganisationer, som varetager sociale tilbud til bl.a. sårbare børn, udsatte voksne og mennesker med handicap. Der vil være et særligt hensyn til socialøkonomiske virksomheder og genbrugsbutikker, som måtte falde igennem de generelle ordninger.

 

Puljer, fonde og corona-økonomi

 

Der er dog en række andre muligheder for finansiering af indsatser i corona-tiden:

 

Center for Frivilligt Socialt Arbejde giver her et bud på, hvordan bestyrelsen bedst passer på foreningens økonomi og tilbyder en række gratis webinarer, fx dette webinar om de forskellige puljemuligheder.


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794