Godfar.dk bag nyt borgerforslag om lige forældrerettigheder


                                                          sren godfar

687 har foreløbig (den 5. maj) skrevet under på et nyt borgerforslag om lige forældrerettigheder, som er stillet af Søren Dresmer Hansen, fra Foreningen Godfar.dk i Rudersdal den 27. april. 

Søren Dresmer Hansen fra Rudersdal kigger hver dag på Folketingets webside for at se, hvordan det går med det nye borgerforslag, som han har stillet sammen med seks medstillere fra Godfar.dk og Børn og Fædrepartiet. Han brænder nemlig for, at der skal være lige forældrerettigheder i Danmark og håber at få tilslutning til forslaget, så det bliver behandlet i Folketinget.

  • Vi skal have fuldt ud lige forældrerettigheder i Danmark, for børn har brug for begge deres forældre, og skilsmissebørn trives bedst med lige meget mor og far, siger Søren Dresmer Hansen. Han mener, at lovfæstet ligeværd i forældreskabet skaber minimal konfliktmulighed omkring børn efter skilsmisse.

Det nye borgerslag går ud på, at der indføres en formulering om ligeret i Børneloven, Forældreansvarsloven og alle andre love om børn, forældreskab og familie i Danmark. Pasusen lyder:

"En barns Biologiske forældre er barnets varetagere og har fuldt ud lige forældrerettigheder, forældreansvar, forældrehandlemuligheder og forældrepligter overfor fælles biologisk barn, og skal betragtes, som sådan, med dette blik."

For Søren Dresmer Hansen er det egentlig såre enkelt :

  • Børn vil deres forældre, og forældre skal selvfølgelig have lige ret og pligt og lige muligheder for at give deres børn den bedst mulige barndom, siger han
  •  Det her er en vigtig sag for hundredetusinder af børn, der mærker skilsmissen på egen krop. Samværet er ulige fordelt, nogle ser slet ikke den ene forældre, nogle ved ikke, hvem deres far er og tusinder af familier går i grus på grund af et meget skidt system.

Forslaget er blevet taget godt imod og har den 5. maj fået støtte fra 687 borgere. Der skal 50000 underskrifter til for at sikre, at Folketinget behandler forslaget.

 

Du kan læse mere her og tage stilling til, om du vil støtte forslaget på Folketingets hjemmeside frem til den 14. oktober 2020.

 

 

Borgerforslag

 

 


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794